Biezpiena sacepums ar krējumu – divas kārtas, maigs kā suflē

edzive

Šis sacepums neatstās vienaldzīgu nevienu. Pagaršojot jūs sapratīsiet, ka to var cept uz jubilejām, svētku galdam tortes vietā. 

Sacepums sastāv no divām kārtām – biezpiena un krējuma. Lai kārtu krāsa atšķirtos, var pievienot virsējai kārtai pavisam nedaudz šķīstošās kafijas. Arī saldumu var katrs regulēt pēc savas gaumes. Pēc receptē dotā cukura daudzuma, sacepums sanāks mēreni salds. Kam patīk ļoti saldi – pievienojiet vairāk cukura. Visērtāk ir izmantot izjaucamo formu. Šai receptei derēs 20cm diametra forma. Ja vēlaties, lai sacepums ir plānāks, tad var ņemt lielāku formu. 

Sastāvdaļas: 

Apakšējā kārta: 

  • Biezpiens – 700-750g
  • Olas – 2gb
  • Piens – 100ml
  • Manna – 2 ēd. kar. 
  • Cukurs – 60g
  • Sāls – šķipsniņa

Augšējā kārta: 

  • Krējums – 500g
  • Olas – 1gb
  • Cukurs – 50g
  • Ciete – 1 tējk. 
  • Kafija – 1 tējk. pēc vēlēšanās
  • Sāls – šķipsniņa

Pagatavošana: 

Apakšējā kārta: 
Pienu uzkarsē līdz parādās pirmās vārīšanās pazīmes, uzreiz noņem no uguns. Pieber mannu, samaisa un atstāj uzbriest uz vismaz 10 minūtēm. Traukā savieno cukuru, sāli un olas. Kuļ ar mikseri maksimālā ātrumā trīs minūtes. Pie olu masas pievieno caur sietu izberztu biezpienu un sakuļ ar mikseri minimālā ātrumā. Pievieno uzbriedušo mannu un atkal sakuļ ar minimālo ātrumu. Var maisīt arī ar karoti. Cepamās formas apakšā ieklāj cepamo papīru un malas izsmērē ar eļļu vai ar aukstu sviestu. Liek masu, izlīdzina un cep cepeškrāsnī 180 grādos 30 minūtes. 

Augšējā kārta: 
Traukā savieno visas sastāvdaļas – krējumu, olu, sāli, cukuru, cieti. Ar mikseri, lēnā ātrumā sakuļ līdz viendabīgai masai. Ja esat nolēmis pievienot kafiju, tad kafiju samaļ smalkā pulverī un pievieno gatavajai masai un vēlreiz sakuļ. Sanāk gaiša kafijas krēma krāsa. 
Izņem no cepeškrāsns formu ar apakšējo kārtu. Kārta ir cepoties pacēlusies, bet pēc kādām trīs minūtēm sakritīsies. Jāpagaida. Uzlej pa virsu krējuma masu un liek cepeškrāsnī vēl uz 30 minūtēm. Gatavajam sacepumam viducis nedaudz kustēsies. Jāpagaida kamēr pilnībā atdziest, tikai tad var ņemt nost formas sānus. Ļoti uzmanīgi pārliek uz pasniedzamās virsmas un liek ledusskapī uz kādām stundām. Dekorē pēc savas izvēles, bet izskatās labi arī bez dekorēšanas. 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More