Meksikāņu spinātu pankūkas.
Sastāvdaļas
- Spināti svaigi vai sasaldēti – 200g
- Eļļa – 60g
- Sāls – 1 tējk.
- Milti – 3 tases
- Cepamais pulveris – 1 tējk.
Pagatavošana
Uzkarsē pannu uz vidējas uguns. Spinātus noskalo un apcep 1-2 minūtes, kamēr tie savīst. Pārliek caurdurī, nolej lieko šķidrumu un noskalo zem auksta ūdens. Liek spinātus blenderī kopā ar eļļu un sāli.
Sasmalcina līdz viendabīgai masai. Lielā traukā sajauc miltus un cepamo pulveri. Pievieno sasmalcinātos spinātus un 1/4 glāzes ūdens. Samaisa un ar rokām veido mīkstu mīklu. No mīklas izveido bumbu, aptin ar plēvi un liek lai ”atpūšas” 15-20 minūtes. Mīklu sadala 6-8 daļās un izveido no tiem bumbiņas.
Apkaisa ar miltiem darba virsmu un izrullē katru daļu apaļā plāksnē. Uzkarsē pretpiedeguma pannu un apcepiet pankūkas 1-2 minūtes no katras puses. Gatavās pankūkas liek uz šķīvja kaudzē un ļauj nedaudz atdzist. Gatavās pankūkas var pildīt ar sev vēlamām sastāvdaļām – pupiņām, kukurūzu un sieru.