Tatāru pīrāgi ”Elesh” ar vistu un kartupeļiem

edzive

Tatāru pīrāgi ”Elesh” ar vistu un kartupeļiem – garšīgi, sulīgi un sātīgi. 

Sastāvdaļas

  • Mīklai
  • Krējums – 4 ēd. kar. 
  • Piens – 6 ēd. kar. 
  • Olas – 2gb
  • Milti – 450g
  • Sāls – 1 tējk. 
  • Cepamais pulveris – 1 tējk. 
  • Sviests – 50g 

Pildījumam

  • Vistas fileja – 300g
  • Kartupeļi – 4gb
  • Sīpols – 2gb
  • Sāls – 0,5 tējk. 
  • Pipari malti – 0,25 tējk. 

Papildus

  • Olu dzeltenums – 1gb

Pagatavošana

Traukā ielej pienu un pievieno krējumu, iesit olas un samaisa. Pievieno pusi no miltiem, samaisa. Pievieno izkausētu sviestu un atkal samaisa. Iesijā atlikušos miltus, sāli un cepamo pulveri. Malā noliek ap 1-2 ēdamkarotes miltu priekš pakaisīšanas. Samaisa mīkstu elastīgu mīklu. Apklāj ar dvieli un noliek ”atpūsties” uz 15 minūtēm. 
Pildījumam notīra sīpolus un sagriež mazos kubiciņos. Kartupeļus notīra un sagriež mazos kubiciņos. Arī vistu sagriež mazos kubiciņos. Savieno visas sastāvdaļas pildījumam, pievieno sāli, piparus un kārtīgi samaisa. 
Mīklu sadala 8 vienādās daļās. No katras daļas nogriež 1/3 daļu, tā lai veidotos divas nevienādas daļas. Darba virsmu apkaisa ar miltiem, lielāko mīklas daļu izrullē apaļā formā. Uzliek pildījumu un paceļ uz augšu malas. Izrullē mazāko daļu apaļu un pārsedz pildījumam, saspiež maliņas. Tādā veidā sagatavo visus pīrādziņus. Cepamo pannu izklāj ar cepamo papīru un saliek pīrādziņus. Pīrādziņus apsmērē ar olu dzeltenumu. Cep cepeškrāsnī 170 grādos apmēram stundu. 
Gatavajiem pīrādziņiem jābūt skaisti brūniem. Ļauj pīrādziņiem atdzist un pasniedz ar tēju. Labu apetīti! 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More