Šodien es vēlos dalīties ar zupas recepti ar malto gaļu “Sātīgā”. Šo nosaukumu mūsu ģimenē zupa ieguva jau sen, pateicoties tam, ka to var vārīt katru dienu un tā ir ļoti garšīga.
Garda, sātīga un bagātīga zupa, kuru var pagatavot burtiski 30 minūtēs, ieskaitot sagatavošanas laiku, sastāvdaļas ir pieejamas un tā būs lieliski piemērota ikdienai.
Sastāvdaļas:
- Maltā gaļa – 250 gr
- Kartupeļi – 3 gab.
- Burkāni – 1 gab.
- Sīpols – 1 gab
- Sīpoli – 50 gr
- Kausēts siers – 200 gr
- Krējums 20% -150 ml
- Sāls – 1 tējk. (vai pēc garšas)
- Melnie pipari – pēc garšas
- Ūdens -1,5l
- Dilles – pēc garšas
Pagatavošana:
Tātad, nomizojiet sīpolu un sagrieziet to kubiņos. Vienu mazu burkānu sagrieziet mazos kubiņos un kartupeļus sagrieziet vidējos kubiņos. Ja jums ir lociņi, tad pievienojiet saujiņu sakapātu lociņu.
Ņem pannu, ielej 2-3 ēdamkarotes augu eļļas, pievieno 250 gramus jebkura veida maltas gaļas, šodien man ir liellopu gaļa. Cep, līdz šķidrums ir iztvaikojis un gaļa ir viegli zeltaina. Tagad pievienojiet lociņus, samaisiet. Ja jums nan lociņu, tad šo soli izlaidiet.
Maltajai gaļai pievieno sāli, melnos piparus un 3 caur presi izlaistas ķiploka daiviņas, samaisa un noņem no uguns.
Tajā pašā laikā citā pannā (es to daru tieši katlā) ielejiet nedaudz augu eļļas, pievienojiet sīpolus un apcepiet, līdz tie kļūst caurspīdīgi, tagad pievienojiet burkānus un apcepiet visu kopā vēl 2 minūtes pacep.
Tagad liekam katlā kartupeļus, ceptu malto gaļu ar lociņiem un katlu piepildām ar ūdeni, es piepildu ar karstu ūdeni no tējkannas, pārleju, lai zupa nav pārāk bieza un nav arī pārāk šķidra, man vajag 1,5 litrus ūdens. Vāra līdz kartupeļi ir pilnībā gatavi aptuveni 10 minūtes.
Tad zupai pievieno 200 gramus kausētā klasiskā siera. Nogaršo, vai nav nepieciešamas vēl kādas garšvielas, un, ja nepieciešams, pievieno melnos piparus. Es arī pievienoju apmēram 150 ml krējuma ar 20 procentiem tauku. Ja vēlaties, varat pievienot tikai sieru vai tikai krējumu. Man patīk, ja tiek pievienoti abi.
Pievieno dilles, uzvāra un noņem no uguns. Zupa ir gatava!
- Kā es gatavoju garšīgas ribiņas ar kartupeļiem! Dalos ar recepti
- 3 gaisīgu un maigu MĪKLU receptes, kurām jābūt katras saimnieces kladītē
- Pērļu grūbas tagad gatavoju māla podiņos un sanāk daudz, daudz garšīgāk! Dalos ar recepti
- Salāti ar ceptu vistas fileju
- Kāpostus pēdējā laikā gatavoju biežāk kā gaļu: kāpostu kotletes, kas garšos pat izvēlīgajiem!