14.4K
Gardas un aromātiskas frikadeles lieliski papildina gandrīz jebkuru zupu. Iesakām frikadeles gatavot no maltas liellopu gaļa, jo tieši šī gaļa vislabāk notur formu un buljonam piedod lielisku garšu. Bet, protams, arī cūkgaļa un vistas gaļa ir tikpat gardas.
Sastāvdaļas
- 450g liellopu gaļas
- 0,25 glāze maizes drupačas
- 1 ola
- pustējkarote sāls
- 0,25 karote melnie pipari
- 1 ēdamkarote sīpolu pulvera
- 2 tējkarotes pētersīļu
Pagatavošana
Samaisi malto gaļu ar maizi, pievienojiet olu un visu kārtīgi samīciet. Tad gaļu apkaisa ar sāli, sīpolu pulveri un smalki sakapātiem pētersīļiem. Samīciet un virpiniet frikadeļu bumbiņas. Dariet to ar mitrām rokām. Tad frikadeles pievienojiet jebkurai zupai.