Salāti sanāk ļoti sulīgi, barojoši, kārto kārtās, bet nevajag uz nakti likt ledusskapī ievilkties. Pietiek, ja pagatavo stundu pirms pasniegšanas. Pamatā – zivs konservi. Ņemat tādu zivi, kas vislabāk garšo.
Sastāvdaļas:
- Zivju konservi – 1 bundža
- Sīpols – 1gb
- Burkāns – 1gb
- Vārīti rīsi – 125g
- Svaigi gurķi – 2gb
- Dilles – neliels saišķītis
- Citronu sula – no 1/2 citrona
- Majonēze
- Salātu lapas
- Eļļa
- Sāls, pipari
Pagatavošana:
Burkānu notīra un sarīvē uz rupjas rīves. Liek uz pannas eļļā un apcep līdz mīksti. Liek, lai atdziest.
Sīpolu nomizo, sagriež četrās daļās un sagriež šķēlītēs. Liek traukā un pārlej ar citronu sulu, pievieno piparus, samaisa un atstāj malā, lai nedaudz iemarinējas.
Zivju konservus saspaida ar dakšiņu.
Svaigos gurķus sagriež smalkos salmiņos.
Pievieno gurķiem sasmalcinātas dilles, samaisa.
Sāk kārtot salātus. Lēzenu šķīvi izklāj ar salātu lapām. Pirmajā kārtā liek vārītos rīsus, nedaudz pasāla. Sasmērē ar majonēzi.
Tālāk ir zivs kārta, kuru arī apsmērē ar majonēzi.
No sīpoliem nolej citronu sulu un liek sīpolus virs zivs. Nākošā kārta – burkāni + majonēze. Pēdējā kārta – gurķi ar dillēm. Te vairs majonēze nav vajadzīga. Liek salātus ledusskapī uz 1-1,5 stundām. Pirms pasniegšanas nedaudz uzber sāli augšējai gurķu kārtai.
Ātrāk to darīt nevajag, lai gurķi nesasulotos. Labu apetīti!