Lieliska vinegreta pagatvošanas noslēpumi! Tas var kļūt par izsmalcinātu gardumu

edzive

Lai vinegrets nepārvērstos biešu putrā, sagriežu tā sastāvdaļas jau iepriekš un pārklāju ar plēvi. Pasniedzu to īpašā veidā

Pat tik pierastu ēdienu, kāds ir vinegrets, var pagatavot dažādi. Kādam patīk vienkāršāks variants, lai nebūtu tam jātērē pārāk daudz laika. Cits eksperimentē un pielabo standarta recepti pēc savas gaumes. Varētu pat teikt, ka vinegreta pagatavošana ir radoša un brīžiem arī interesanta nodarbe.

Sastāvdaļas, to pagatavošanas veids, secība – tas viss ietekmē gan ēdiena izskatu, gan arī garšu. Bet, lai tu neatkārtotu svešas kļūdas un tev nenāktos vilties par rezultātu, esam sagatavojuši tev dažus padomus. Tajos ieklausoties, tavs vinegrets vienmēr būs vislabākais un gardākais. Viss slēpjas detaļās.

Ievēro proporcijas

Lai ēdiens izdotos, ir stingri  jāievēro noteiktais produktu daudzums. Variants ‘’uz aci’’ nederēs! Tad labāk iegādājies virtuves svarus un jau, vadoties pēc tiem, aprēķini, cik daudz un kas tev nepieciešams. Piemēram, paņem pa divām daļām kartupeļu un biešu. Pievieno pa vienai daļai burkānu, kāpostu un gurķu. Un tālāk jau pēc vēlēšanās.

Par neierastu piedevu var noderēt konservētas pupiņas, zirnīši vai pat mazsālīta siļķe. Jāvadās no ēdāju gaumes. Nedaudz marinētu sīpolu arī nenāks par ļaunu.

Izmanto sālītus dārzeņus

Daudzi no mums ir pieraduši izmantot marinētos dārzeņus. Tā ir klasika. Bet mēs tev piedāvājam tos aizstāt ar sālītiem dārzeņiem. Tam ir vairāki iemesli. Pirmkārt, sālītie dārzeņi garšas ziņā ir izdevīgāki. Tie paši gurķi no muciņas vinegretam piešķirs izteiksmīgāku garšu. Un arī skābie kāposti neliks vilties. Un otrkārt, šos produktus vari pagatavots pati savām rokām: dārzeņu sālīšanā nav nekā sarežģīta. Nevajadzēs lieku reizi skriet uz veikalu un apšaubīt iegādāto produktu kvalitāti.

Biešu krāsa

Vienveidīgs vinegrets nepatiks nevienam. Kad bietes nokrāso visus dārzeņu vienā tonī, tad rezultāts, vismaz vizuāli, nav nekāds spīdošais. Lai tas neatkārtotos, radinies bietes sagriezt atsevišķi un sajaukt ar nelielu daudzumu augu eļļas. Eļļas plēvīte neļaus bietēm visu pārvērst sarkanā biezenī.

Starp citu, vēl kāds padoms: vinegretu var pagatavot atsevišķi no bietēm un uzglabāt to pārtikas plēvē. Bet pašas bietes skaisti uzkaisīt pa virsu tieši pirms pasniegšanas. Tādējādi vairs nenāksies pievienot eļļu, un arī ārējais izskats tiks saglabāts.

Termiski apstrādā produktus cepeškrāsnī

Tādā veidā tie saglabās daudz vairāk vērtīgo uzturvielu. Sevišķi tas attiecas uz bietēm un burkāniem. Sasmalcinātā veidā tie labāk saglabās formu, tādējādi radot interesantu tekstūru. Un vispār, termiski apstrādāti dārzeņi ir garšīgāki. Tas, droši vien, ir galvenais iemesls.

Pievieno ķiploku

Ķiploki iedarbojas uz mūsu ožas sensoriem, uzlabojot apetīti. Turklāt daudziem tie garšo. Tos nevajag pievienot pārāk daudz: pāris daiviņu uz visu salātu bļodu pilnīgi pietiks. Tikai jārīkojas ar prātu: sarīvē ķiploku un izklāj to pa trauka dibenu, tikai tad liec bļodā salātus. Tā pat vislielākie ķiploku nīdēji nerauks degunu.

Aizdars salātiem

Mēs esam pieraduši vinegretu sajaukt tikai ar augu eļļu. Bet kāpēc gan nepamēģināt jaunajā gadā kaut ko citu? Paņem, piemēram, nerafinētu, aromātisku eļļu. Uzkarsē ātri to uz pannas un pieber tai lociņus. Un tad piesātināto eļļu vari pieliet tieši salātiem. Garšā kļūs bagātāka un interesantāka.

Mēs tev garantējam, ka tavu vinegretu slavēs visi klātesošie viesi. Un, pēc būtības, darba jau nemaz nekļuva vairāk. Mēs vienkārši pievērsām uzmanību atsevišķām detaļām. Labu apetīti!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More