Kārtīgas saimnieces arsenāls: krējuma cepumi “Pie tējas”

edzive

Katras kārtīgas saimnieces kulinārijas arsenālā ir kāda pīrāga vai cepumu recepte, kuru viņa pagūst izcept mazāk kā pusstundas laikā. Lai kas tas arī būtu, to pagatavošanai jūs patērējat vairāk pozitīvās enerģijas, nekā pūļu. To pašu var teikt arī par mūsu šīsdienas recepti. Lūk, kā var pagatavot krējuma cepumus ātri un garšīgi!

Sastāvdaļas:

  • kviešu milti – 320 g
  • sviests – 100 g
  • olas – 2 gab.
  • citrona miziņa – pēc garšas
  • krējums – 100 g
  • cukurs – 2 ēd.kar.
  • irdinātājs – 1 tējk.
  • vanilīns – pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Miltus izsijājam caur sietu bļodā. Pievienojam irdinātāju, sāli, cukuru, nedaudz citrona miziņas un vanilīna. Aukstu sviestu sarīvējam uz rupjās rīves.
  1. Sviestu kopā ar visām sausajām sastāvdaļām sarīvējam drumstalās. Pievienojam vienu olu un krējumu. Vispirms ar karoti, bet pēc tam ar rokām iejaucam mīklu.
  1. Darba virsmu nokaisām ar miltiem, izveltnējam vidēja biezuma mīklu. Atlikušo olu sakuļam un ar otiņas palīdzību pārklājam izveltnēto mīklu.
  1.  Pēc tam mīklas plāksni pārkaisām ar cukuru, ar formiņu vai konditorejas nazi izveidojam cepumus. Sagataves liekam uz cepešpannas, uz kuras iepriekš uzklāts pergaments.
  1. Cepumus cepam 20-25 minūtes cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem. Kad cepumi nedaudz atdzisuši, pārkaisām tos ar pūdercukuru.

Ja jūs gadījumā ieturat diētu, tad, protams, šos krējuma cepumus var cept arī bez cukura. Taču mēs iesakām tieši šādas proporcijas. Starp citu, ļoti oriģināla garša būs arī cepumiem ar majonēzi. Bet kādi cepumi pie tējas garšo jums?

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More