Tirgū pārdevēja iedeva sīkstu gaļu, bet, pateicoties mammas receptei, sanāca garšīgas kotletes

edzive

Tirgū pārdevējs man pārdeva visai sīkstas gaļas gabalu, taču, pateicoties mammas receptei, man izdevās izcept brīnišķīgas kotletes.

Lai pagatavotu sulīgas kotletes no liellopu vai jebkuras citas gaļas, nemaz nav obligāti jāizvēlas tikai kādas īpaši maigas vai dārgas kautķermeņa daļas. Maltajai gaļai derēs pat cietie gabali. Taču kotletes vajadzēs gatavot, izmantojot mūsu slepeno sastāvdaļu. Nesatraucieties, tas nav nekas tāds, kas maksātu bargu naudu. Varbūt tas tieši šobrīd atrodas tavā ledusskapī.

Kotletēm mēs paņēmām visai vienkāršu un izplatītu recepti. Ja tev tām patīk pievienot kaut ko citu, droši dari tā. Jo šobrīd taču mēs runājam tikai par tekstūras kvalitāti un gaļas garšu. Garšvielas un kaut kādas piedevas lai paliek otrajā vietā. Nu ko, ķeramies klāt!

Sastāvdaļas:

  • 600 g liellopu gaļas
  • 1 sīpols
  • 250 ml minerālūdens
  • 100 g speķa
  • 0,5 tējk. melno piparu
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 1 tējk. sāls
  • eļļa cepšanai

Pagatavošana:

  1. Ieliekam nelielos gabalos sagrieztu gaļu parocīgā traukā, pievienojam piparus. Šajā etapā var pievienot arī jebkuras citas garšvielas. Tam nav principiālas nozīmes. Tagad pārlejam gaļu ar stipri gāzētu minerālūdeni un nogaidām 20 minūtes. Pa šo laiku ūdens ar gaisa burbulīšiem savu darbu padarīs, gaļa kļūs mīkstāka. Un arī garšvielas būs ievilkušās.
  2. Paņemam iemarinētos gabaliņus un samaļam gaļas mašīnā. Neaizmirstam samalt arī speķi, sasmalcinātu sīpolu un ķiplokus. Brīvā secībā. Masai atliek vien pievienot sāli.
  3. Nav vajadzīga nekāda maize. Ja standarta kotletes vairs neapmierina, varam pievienot pāris gabaliņus sviesta. Tas padarīs malto gaļu sulīgāku un gaisīgāku. Vēl var nomizot un sablenderēt tomātus un arī pievienot maltajai gaļai. Tādām kotletēm būs pikanta garša, un, ja tu tādas līdz šim vēl neesi pagaršojusi, tad tev tās būs pavisam jaunas garšas emocijas.
  4. Tagad varam rīkoties šādi. Vai nu uzkarsēt cepeškrāsni līdz 220 grādiem un gatavot kotletes tajā, pārbaudot to gatavību ar sērkociņa palīdzību. Vai arī pannā uzkarsēt eļļu un kotletes cept tajā. Līdz garoziņai, no abām pusēm. Kāds variants tev vairāk piemērots, izdomā pati. Jebkurā gadījumā, kotletes ir gatavas!

Ak jā, mūsu slepenā sastāvdaļa – tas bija minerālūdens. Tikai lai burbulīšu būtu pēc iespējas vairāk. Un temperatūra zemāka. It kā nav nekā sarežģīta, bet gaļa kļūst mīksta acumirklī. Daži kulināri šādā veidā marinē pat šašliku. Minerālūdens, sīpoli un viss. Toties gaļa pavisam mīksta. Tikai neaizmirstam piebērt sāli, pirms tā gatava.

Par pašām kotletēm tā īpaši vairs nekas nebūtu sakāms. Klasiskais garnējums – kartupeļu biezenis ar pienu un sviestu būs vienkārši ideāla piedeva. Ja pēc svētkiem mājās ir palikuši dārzeņi, arī tos var izlietot. Kraukšķīgs gurķītis, mīksta, kārdinoša kotletītes ar biezeni, un dzīve ir izdevusies. Vienkāršajai virtuvei ir daudz priekšrocību, sevišķi pēc Jaungada svinībām.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More