Ātrie dārzeņu salāti, kurus gatavo desmit minūtes pirms viesu ierašanās

edzive

Visiem patīk svētki draudzīgā atmosfērā, katrai namamātei patīk pārsteigt savus viesus ar kulinārijas šedevriem. Tāpēc neviens svētku galds nav iedomājams bez krāsainiem, garšīgiem salātiem. Ja vēlaties krāsainus, veselīgus salātus bez majonēzes, tad šī recepte ir tieši jums. Ātri, ērti, veselīgi un krāsaini. 

Sastāvdaļas

  • Tomāti – 3gb
  • Paprika – 2gb
  • Sīpols – 1gb
  • Olīvas – 100-150g
  • Olīveļļa – 4 ēd. kar. 
  • Ābolu etiķis – 1 ēd. kar. 
  • Citronu sula – 1 tējk. 
  • Sezama sēklas – 1 tējk. 
  • Ķiploki – 1 daiviņa
  • Zaļumi svaigi
  • Sāls
  • Provansas garšvielas

Pagatavošana

Nomazgā dārzeņus, notīra sīpolu un ķiploku. Sagriež tomātus un papriku nelielos gabaliņos, sīpolu sagriež pusgredzenos, zaļumus sasmalcina. Dārzeņus liek traukā un gatavo garšvielu maisījumu. Atsevišķā traukā samaisa citronu sulu, olīveļļu, etiķi, sasmalcinātu ķiploku, sāli, un garšvielas. lej uz dārzeņiem. Pievieno sezama sēklas un olīvas. Ja vēlas, tad sēkliņas pirms tam var apcept uz sausas pannas. Visu samaisa un var pasniegt. Dekorē ar diļļu zariņu. Vēl var pievienot šiem salātiem 150-200g marinēta fetas siera un konservētu kukurūzu. Šie jau būs sātīgāki salāti. Tāpat var papriku aizvietot ar svaigu gurķi – būs atkal cita garša. Lai veidotos eksotiska garša, var pievienot avokado. Tādi daudzveidīgi salāti var sanākt. Katrs izvēlas tādas garšas, kas ir tuvākas sirdij. Labu apetīti! 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More