Jauns paņēmiens kā pagatavot vistas fileju

edzive

Recepte ir ļoti veiksmīga. Apbrīnojami garšīgi! 

Sastāvdaļas

  • Vistas fileja (vai tītara ) – 500g
  • Olas baltums – 1gb
  • Ciete – 2 ēd. kar. 
  • Citronu sula – 1 ēd. kar. 
  • Sojas mērce – 1-2 ēd. kar. 
  • Medus – 1 tējk. 
  • Ķiploks – 2 daiviņas
  • Sezama sēkliņas – 2 tējk. 
  • Sinepes – 1 tējk. 
  • Pipari malti – 1 tējk. 
  • Sāls

Lasi arī: Pīrāgs ar kartupeļiem ”Sātīgais”

Pagatavošana

Fileju sagriež nelielos gabaliņos, lai būtu ērti uzdurt uz dakšiņas. Liek gabaliņus traukā, pievieno sāli, piparus un citronu sulu. Samaisa un atstāj uz 20 minūtēm. Atsevišķā traukā samaisa sojas mērci, medu, sinepes, sezama sēklas un caur ķiploku spiedi izspiestu ķiploku. Saputo olas baltumu, pievieno cieti. Visu kārtīgi samaisa. Šo maisījumu liek virsū filejai un samaisa. Pannu ar nedaudz eļļu uzkarsē un liek fileju. Cep uz lielas uguns ap piecas minūtes, patstāvīgi maisot. Samazina uguni uz vidēju un pievieno mērci. Apcep vēl piecas minūtes. Filejas gabaliņi sanāk ļoti sulīgi. Kad paliek skaisti brūni, ņem nost no uguns un tūlīt pasniedz. 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More