Ja ir radusies vēlēšanās iepriecināt mājiniekus vai pārsteigt viesus, tad ēdiens podiņā būs lielisks risinājums. Tādā veidā pagatavots ēdiens iznāk garšīgs un aromātisks. Pasniegšana māla podiņā neatstās vienaldzīgu pat lielāko kritiķi.
”Gaļas maize” podiņā
Sastāvdaļas
- Liellopu maltā gaļa – 0.5kg
- Cūkgaļas maltā gaļa – 0.5kg
- Sīpols – 1gb
- Kārtainā mīkla – 1 iepakojums
- Olas – 2gb
- Ķiploki – 2 daiviņas
- Maizes gabaliņi (rīvmaize) – 100g
- Kečups – 1/4 glāzes
- Cukurs – 2 ēd. kar.
- Ābolu etiķis – 1 tējk.
- Ūdens – 50ml
- Sāls
- Pipari
Pagatavošana
Dziļā traukā samaisa maizi, malto gaļu, sasmalcinātu sīpolu, ķiploku, sāli un piparus. Visu kārtīgi samaisa. Ielej aukstu ūdeni un vēlreiz kārtīgi samaisa. Liek podiņos. Samaisa ketčupu, cukuru, etiķi un uzlej pa virsu. Pārklāj ar plānu mīklas kārtu un liek cepeškrāsnī 200 grādos uz 60 minūtēm.
Grūbu putra ar gaļu un sēnēm
Sastāvdaļas
- Cūkgaļa – 0,4kg
- Svaigi šampinjoni – 0,2kg
- Sviests – 30g
- Sīpols – 1gb
- Burkāns – 1gb
- Eļļa cepšanai
- Grūbas – 1,5 glāzes
- Sāls
- Pipari
Pagatavošana
Sīpolu un burkānu sasmalcina, sēnes sagriež un apcep eļļa 10 minūtes. Grūbas vāra sālsūdenī līdz pusgatavas. Gaļu sagriež gabaliņos, uzber sāli, piparus un liek podiņos. Virsū liek grūbu putru, pēc tam sēnes un uzlej pāris karotes ūdens. Podiņus liek cepeškrāsnī 200grādos uz 30 minūtēm. Pēc tam katrā podiņā ieliek gabaliņu sviesta un sutina vēl 10 minūtes. Pirms pasniegšanas ēdienu samaisa.
Gaļas sautējums ar ķirbi
Sastāvdaļas
- Kartupeļi – 4gb
- Tomāti – 4gb
- Svaigs timiāns – 2 zariņi
- Cūkgaļa – 0,5kg
- Puravs – 1gb
- Gaļas buljons – 200g
- Siers – 150g
- Saldais krējums – 200g
- Ķirbis
Pagatavošana
No ķirbja uzmanīgi izņem mīkstumu un sēkliņas. Uz pannas cep sagrieztu galu un sīpolu 15-19 minūtes, pievieno kartupeļus un cep vēl 5 minūtes. Pannā pievieno sagrieztus tomātus un timiānu. Visus produktus pārlej ar saldo krējumu un buljonu, cep vēl 15 minūtes. Pēc vajadzības uzber sāli un piparus. Ķirbi sagriež kubiciņos, vāra 5 minūtes un pēc tam pārliek podiņos. Turpat pievieno uzcepto maisījumu, kuru apber ar rīvētu sieru. Podiņus liek cepeškrāsnī 200 grādos uz 15-20 minūtēm.
Lasis podiņā
Sastāvdaļas
- Laša fileja – 400g
- Olas – 2gb
- Pipari
- Milti – 4 ēd. kar.
- Sīpols – 1gb
- Piens – 200ml
- Rīvmaize – 100g
- Sāls
Pagatavošana
Lasi sagriež nelielos gabaliņos, apviļā miltos, uzber sāli, piparus. Pievieno pārējās sastāvdaļas, samaisa un izliek pa podiņiem. Podiņus liek cepeškrāsnī 180 grādos un cep 20 minūtes.
Bigus – poļu ēdiens
Sastāvdaļas
- Cūkgaļa – 0,6kg
- Kūpināta krūtiņa – 0,2kg
- Mednieku desiņas – 150g
- Kāposts – neliels gabals
- Āboli – 2gb
- Burkāni – 4gb
- Šalotes sīpoli – 4gb
- Brūnie rīsi – 0,5 glāzes
- Timiāns – 2 zariņi
- Rozmarīns
- Ābolu sula – 1 glāze
- Olīveļļa – 2 ēd. kar.
- Sāls
- Pipari
- Paprika
Pagatavošana
Cūkgaļu sagriež palielos kubikos, kāpostu sakapā, burkānu sagriež ripiņās, ābolam izņem serdi un sagriež šķēlēs. Sīpolu sakapā, krūtiņa tiek sagriezta biezās šķēles. Olīveļļa apcep cūkgaļu, krūtiņu, burkānu un sīpolu. Pēc tam visu pārliek katliņā. Uz tās pašas pannas apbrūnina kāpostus. Visas apceptās sastāvdaļas liek podiņos, pievieno rīsus, timiānu, rozmarīnu, desiņas, ābolus un garšvielas. Virsū uzlej nedaudz sulas. Podiņus liek cepeškrāsnī 180 grādos uz stundu. Cepšanas laikā podiņos pielej ābolu sulu.