TOP 10 karstie ēdieni! Ja mīli sulīgu un gardu gaļu, tad receptes būs piemērotas tieši tev!

edzive

Vai esat jau sastādījis ēdienkarti svētkiem? Tad, kad gatavojam, neviens no mums negrib ilgi meklēt jaunas receptes, jo pārdomāt katru detaļu ir diezgan nogurdinoši. Lūk, esam izveidojuši labāko svētku galda recepšu izlasi, lai mielasts būtu gards un atvieglotu jums meklēšanu.

новогодние блюда

Tātad, kas jums patīk visvairāk: cūkgaļa, liellopu gaļa, trusis, pīle vai zivis? Neatkarīgi no atbildes, mēs atradīsim piemērotu variantu. Atsakieties no parastajiem ēdieniem un garlaicīgās pasniegšanas. Sviniet Ziemasvētkus un Jauno gadu tā, ka no rīta katrs viesis saka: “Svētki bija izdevušies!”

Cūkgaļa ar apelsīniem

свинина с апельсинами

Bez cūkgaļas nav iedomājamai nevieni svētki un ir tik bezgala daudz tās pagatavošanas veidi. Cūkgaļa ar apelsīniem ir sulīgs, sātīgs un skaists ēdiens, kas neiedragās ģimenes budžetu.

Sastāvdaļas

  • 1kg cūkgaļas
  • 2 apelsīni
  • 1 ēdamkarote medus
  • sāls, pipari, kaltēts baziliks pēc garšas
  • saulespuķu eļļa 2 ēd.k.

Pagatavošana

Gaļu nomazgā un nosusina papīra dvielī, cūkgaļā veic dziļus iegriezumus. Iegriezumus apkaisa ar sāli un pipariem. Nomazgā apelsīnus, sagriež tos šķēlēs. Katrā iegriezumā izvieto apelsīnu šķēles. Tad gaļā iemasē medu un apkaisa ar kaltētu baziliku. Cūkgaļu ietin follijā un cepeškrāsni uzsilda līdz 200 grādiem. Liek cepeškrāsnī uz 60 m

Lasi arī: Cepeškrāsnī gatavotas kartupeļu pikas

Karstā pīne

жаркое плетенка

Šis būs ļoti gards un aromātisks ēdiens, kas rotās svētku galdu arī savā skaistumā.

Sastāvdaļas

  • 1kg cūkgaļas filejas
  • 3 sīpolo
  • 1 glāze granātābolu sulas
  • 10 žāvētas plūmes
  • 150g cietais siers
  • 2 ēd.k. augu eļļas
  • sāls, citas garšvielas pēc garšas
  • salātlapa un granātābola sēklas dekorēšanai

Pagatavošana

Gaļu noskalo un nosusina ar papīra dvieļiem. Izdara iegriezumus sānos tā, lai gals paliktu vienā gabalā. Viegli saklapē ar gaļas āmuriņu. Nomizo sīpolus, sagriež gredzenos. Gaļu iesāla, uz katras šķēles saliek sīpolus un gaļu aplej ar granātu sulu. Ļauj 2 – 3 stundas iemarinēties.

Smalki sakapā plūmes. Sarīvē cieto sieru. Ar zobu bakstāmo palīdzību gaļu veido kā pīni. Tajā pilda plūmes. Tad pīni apcep un pannas, uzlej ūdeni un sautē uz lēnas uguns aptuveni 15 minūtes.

Šķir otru lapu un lasi tālāk!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More