Cepeškrāsnī gatavotas kartupeļu pikas

edzive

Lai pagatavotu garšīgas vakariņas, ne vienmēr ir vajadzība iegādāties pusi no lielveikalā pieejamajiem produktiem. Šo gardo ēdienu var pagatavot no vakardienas kartupeļu biezeņa un maltas gaļas pārpalikumiem. 

Sastāvdaļas

  • 700g kartupeļi
  • 60g sviesta
  • 50ml piena
  • 200g cietais siers
  • 50g dilles
  • 350g maltā gaļa
  • 2 olas
  • lociņi
  • 2 daivas ķiploka
  • sāls pēc garšas
  • malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana

Vāra kartupeļus līdz tie izšķīst biezenī vai izmanto vakardienas kartupeļu biezeni. Tad kartupeļu masai pievieno vienu olu, sviestu, pienu un garšvielas. Visu sablenderē. Maltajai gaļai pievienojiet smalki sagrieztu sīpolu,sasmalcinātu ķiploku, sāli, piparus un 1 olu. Visu kārtīgi samaisa. Sieru sagriež mazos kubiņos un katru kubiciņu aptiniet maltās gaļas bumbiņā. Pēc tam “iesaiņojiet” gaļas bumbiņas kartupeļu biezenī. Cep cepeškrāsnī, kas iepriekš uzkarsēta līdz 190 ° C, apmēram 40 minūtes, līdz izveidojas patīkama zeltaina garoza.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More