5 gardākie dārzeņu sacepumi

edzive

Dārzeņu sacepumus var taisīt visdažādākos veidos. Jūsu uzmanībai mēs piedāvājam 5 vienkāršas receptes.

Dārzeņu sacepums “Sulīgais”

Sastāvdaļas

  • Neliels baklažāns – 2 gab.
  • Vidējs tomāts – 2 gab.
  • Ķiploks – 1 daiviņa
  • Suluguni siers – 50 grami
  • Malti melnie pipari
  • Citronpipari
  • Kaltētās zālītes pēc garšas
  • Olīveļļa – 2 ēdamkarotes

Pagatavošana

Savlaicīgi uzkarsējam cepeškrāsni līdz 230°С. Baklažānus un tomātus sagriežam smalkos aplīšos. Ķiploku nesmalcinām tik smalki, kā parasti, bet gan pāris reizes sagriežam. Suluguni sieru sagriežam sīkos gabaliņos. Ņemam cepšanas trauku un kārrtojam tajā dārzeņus tā, lai tie pārklātos, pēc kārtas liekot baklažānus, tomātus un sieru. Haotiski pievienojam ķiploku, aplejam ar eļļu, apberam ar pipariem un kaltētajām zālītēm. Tas arī viss, tagad šo skaistumu liekam cepties aptuveni 20 minūtes. Pat, ja jums nebija apetīties, ticiet man, tā parādīsies līdz ar šī sacepuma aromātu vien! Pirms pasniegšanas vajag vienkārši pievienot zaļo pieskārienu un rotāt ēdienu ar baziliku vai pētersīļiem.

Sacepums “Dienvidi”

Sastāvdaļas

  • 1 vidējs kabacis
  • 3 tomāti
  • 2-3 kartupeļi
  • 3 ēdamkarotes sviesta
  • 2 ēdamkarotes milti
  • 2 glāzes piena
  • 1 ola
  • sāls
  • 100 grami smalki sarīvēta siera

Pagatavošana

Dārzeņus sagriežam plānā kārtā. Formas apakšu apsmērējam ar sviestu un kārtojam dārzeņus kārtās, pievienojam sāli.Vārām mērci: tam nepieciešams apcept miltus ar sviestu, pievienot miltus, nepārtraukti maisot, vārām, līdz maisījums sāk sabiezēt. Noņemot no uguns, pievienojam olu, labi sakuļam, pievienojam sāli. Aplejam dārzeņus ar mērci. Apberam ar sieru. Cepam 30 minūtes, līdz izveidojusies zeltaina garoziņa.

Sacepums “Spilgtā vasara”

Sastāvdaļas

  • jaunie kabači -1 kilograms;
  • paprika (sarkanā un dzeltenā) – 2 gab.;
  • sīpols (liels) – 1 gab.;
  • ķiploks – 1 galviņa;
  • tomāts (liels) – 3 gab.;
  • pētersīļi;
  • sāls;
  • garšviela “Itāļu zālītes” – pēc garšas;
  • augu eļļa;
  • puscietais siers – 60 grami.

Pagatavošana

Nomazgāt papriku, ielikt maisiņā, aizsiet. Uzsildīt mikroviļņu krāsnī, uz pilnu jaudu 3 minūtes. Ļaut maisiņā atdzist.Kabačus nomazgāt, sagriezt aplīšos. Viegli apcept nelielā daudzumā augu eļļas. Izkārtot cepšanas formā. Sīpolu sagriezt kubiciņos un apcept augu eļļā, līdz tie kļuvuši zeltaini. Atdzisušo papriku attīrīt no sēklām un kātiņa, noņemt mizu. Sagriezt nelielos gabaliņos, izkārtot cepšanas formā. Tomātus uz 30 sekundēm ievietot vārošā ūdeni, noņemt mizu, sagriezt nelielos gabaliņos. Notīrīt ķiploku. Ielikt tomātus un ķiploka daiviņas cepšanas formā. Piebērt sāli, apbērt ar itāļu zālītēm. Apklāt formu ar alumīnija formu, un ievietot iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī līdz 200 grādiem. Cept 15 minūtes, pēc tam noņemt alumīnija foliju. Cept vēl 10 minūtes, un pārbaudīt: ja ķiploka zobiņus var viegli ar dakšiņu caurdurt, tad formu var izņemt no cepeškrāsns. Sacepum apberam ar rīvētu sieru, liekam atpakaļ cepeškrāsnī uz 3 – 5 minūtēm, līdz siers ir izkusis.

Puķkāpostu sacepums ar brinzas sieru

Sastāvdaļas

  • 1 kilograms puķkāposti
  • 200 grami brinzas siers
  • 1 sīpols
  • 1-2 paprikas
  • 2-3 tomāti
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 3 olas
  • sāls, pipari, zaļumi

Pagatavošana

Puķkāpostus sadalīt mazos čemuriņos. Novārīt ūdenī aptuveni 10 minūtes, ūdeni izliet. Ar nazi ne pārāk smalki sagriezt.Sagriezt papriku, sīpolu, ķiploku, zaļumus – pievienot puķkāpostiem. Viegli sakult olas, samaisīt ar dārzeņiem. Turpat pievienot brinzu (nedaudz atstājot dekorēšanai). Visu kārtīgi samaisīt un izkārtot cepamajā formā. Pa virsu izkārtot sagrieztas tomātu ripiņas, piebērt sāli, apsmērēt ar olīveļļu. Cept 180 grādu temperatūrā aptuveni 40 minūtes.

Sacepums ar cukīni

Sastāvdaļas

  • 2 nelieli cukīni
  • 4 vidēja izmēra tomāti
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 3 rozmarīna zariņi
  • 125 grami 22 % skābā krējuma
  • 150 grami rīvēta siera
  • 1 ēdamkarote augu eļļas
  • eļļa formas iesmērēšanai
  • ½ glāze piena
  • sāls, pipari

Pagatavošana

Notīram un nomazgājam cukīni, nosusinām un sagriežam smalkās daļās. Noblanšējam tomātus vārošā ūdenī un noņemam mizu. Sagriežam tos pirksta resnuma gabaliņos. Sīki sasmalcinām ķiploku. Noplēšam rozmarīna lapiņas un tās sīki sasmalcinām. Ar eļļu iesmērējam seklu cepšanas formu. Liekot pēc kārtas, kārtojam cukīni un tomātus, pēc tam katru slāni apberam ar ķiploku un rozmarīnu. Pievienojam formā izkārtotajiem dārzeņiem sāli un piparus. Kārtīgi samaisām skābo krējumu ar pienu un ielejam cepšanas formā. Pa virsu uzkaisām sieru un apsmidzinām ar eļļu. Liekam formu ar dārzeņu sacepumu aukstā cepeškrāsnī un cepam 30 minūtes 200 grādu temperatūrā. Sieram sacepuma augšpusē ir jāizkūst un jākļūst nedaudz zeltainam.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More