Dalāmies ar garda un sulīga gaļas ēdiena recepti, kura pagatavošana neaizņems daudz laika. “Gaļas pirkstiņi” svētku galdā – un ģimene būs sajūsmā. Reizēm tik ļoti gribas iepriecināt mājiniekus vai viesus ar kaut ko sātīgu un reizē neparastu. Jo karbonādes un tradicionālās kotletes jau ir paguvušas apnikt.
Sastāvdaļas
- 1 kg vistas maltās gaļas
- 1 sīpols
- 2 olas
- 2 ēd.kar. kukurūzas miltu
- 2 ēd.kar. kviešu miltu
- 2 tējk. garšvielu (kurkuma, paprika, kaltēti ķiploki)
- 2 ēd.kar. citronu sulas
- 200 g sviesta
- 100 g cietā siera
- dilles
- irdinātājs vai soda
- majonēze
- eļļa
Pagatavošana
1.Vistas maltajai gaļai pievienojam garšvielas, sāli un piparus. Tad pievienojam pāris karotes majonēzes (pēc garšas) un blenderī sasmalcinātus sīpolus.
2.Sieru sarīvējam uz smalkās rīves. Sviestu sagriežam gabaliņos, dilles sasmalcinām. Uz pārtikas plēves izveidojam plācenīti no maltās gaļas, cenšamies to saplacināt pēc iespējas plānāku. Sviesta gabaliņu apviļājam sasmalcinātajās dillēs un liekam to plācenīša vidū. Pēc tam ar plēves palīdzību satinam plāceni “pirkstiņā”. Liekam to kviešu miltos.
Lasi arī: Ātrie kāpostu tīteņi pēc vīramātes receptes, kurai viss jau ir sasaldēts gadam uz priekšu
3.Tālāk veidojam nākošo kotleti tādā pašā veidā, tikai šoreiz sviestu apviļājam nevis dillēs, bet rīvētajā sierā. Turpinām veidot “pirkstiņus”, pārmaiņus mainot pildījumus. Tad ieliekam kotletītes uz 30 minūtēm saldētavā.
4.Pa to laiku pagatavojam mīklu: sajaucam olas ar citronu sulu, pievienojam sāli, kurkumu, papriku, kaltētos ķiplokus, ceturtdaļglāzi ūdens. Šim maisījumam pievienojam abu veidu miltus, irdinātāju vai etiķī dzēstu sodu. Iejaucam ne pārāk biezas konsistences mīklu.
5.Izņemam kotletes no saldētavas. Uz pannas uzkarsējam augu eļļu (diezgan lielu daudzumu). Iemērcam “pirkstiņus” mīklā un apcepam no visām pusēm līdz zeltainai garoziņai. Ēdiens ir gatavs – “gaļas pirkstiņus” pasniedzam karstā veidā un apkaisām ar sasmalcinātiem zaļumiem.
Šāds ēdiens izskatās ļoti neparasti, turklāt tas ir ļoti sātīgs. To novērtēs gan pieaugušie, gan bērni. Bez tam “gaļas pirkstiņi” kļūs par galveno ēdienu svētku galdā. Labu apetīti!