Daudzas saimniece dod priekšroku gatavot no maltās gaļas nevis no veselas gaļas. Tas ir saprotams, jo ēdiens sanāk tikpat garšīgs, bet gatavošanas laiks ir daudz īsāks.
Maltās gaļas ligzdiņas
Sastāvdaļas:
- Maize – 1/4 daļa kukuļa
- Olas – 5gb
- burkāns – 1gb
- Maltā gaļa – 500g
- Sīpoli – 2gb
- Piens – 1 glāze
- Sāls
- Pipari
- Eļļa
Pagatavošana:
Sīpolu nomizo un smalki sagriež. Burkānu notīra un sarīvē uz smalkas rīves. Bļodā lej pienu un liek tajā maizi. Dziļā bļodā liek malto gaļu. Maizi izspiež un pievieno gaļai. Turpat pievieno sīpolu un burkānu, 1 gb. olu, sāli, piparus. Visu kārtīgi samaisa. Iegūto masu sadala 4 daļās. No katras veido plāceni ar padziļinātu vidiņu. Ņem cepamo formu, sasmērē ar eļļu un liek uz tās pagatavotās ligzdiņas. Katras ligzdiņas vidiņā iesit olu. Jāstrādā uzmanīgi, lai dzeltenums paliktu vesels. Var uzbērt sāli. Liek cepties cepeškrāsnī 180-200 grādos un cep 30-40 minūtes.
Makaroni ar malto gaļu un sēnītēm
Sastāvdaļas:
- Šampinjoni – 0,2kg
- Sīpoli – 1gb
- Maltā gaļa – 0,3kg
- Eļļa
- Makaroni – 500g
- Garšvielas – pēc garšas
Pagatavošana:
Makaronus, kas pagatavoti no cieto kviešu šķirnēm, pavāra 5 minūtes. Noņem no uguns un patur ar aizvērtu vāku vēl 5 minūtes, tad nolej šķidrumu, izmantojot caurduri. Sēnes nomazgā un sagriež kubiņos. Uzkarsē pannu, uzlej eļļu un liek apcepties sasmalcinātus sīpolus. Pievieno sēnes un cep līdz kļūst zeltaini. Katliņā liek malto gaļu, apcep līdz pusgatava. pie gaļas pievieno sēnes ar sīpoliem, pieber garšvielas, sautē līdz gaļa gatava. Iegūto gaļas masu pievieno makaroniem, samaisa, saliek pa šķīvjiem. Ēdienu var pasniegt ar jeb kuru sev iecienītu mērci.
Kārtainais pīrāgs
Sastāvdaļas:
- Mīksts siers – 50g
- Sīpols – 1gb
- Šampinjoni – 0,2kg
- Kārtainā mīkla – 0,4kg
- Milti
- Augu tauki – 50ml
- Maltā gaļa – 0,2kg
Pagatavošana:
Sēnes nomazgā un sagriež gabaliņos. Sīpolu nomizo un smalki sagriež, liek pie sēnēm. Iegūto masu liek uz karstas pannas. Cep eļļa. Šķidrumam ir pilnībā jāizgaro. Katliņā liek malto gaļu, pieber garšvielas un apcep. Kārtaino mīklu izrullē divās sloksnēs. Tām jābūt tik lielām, cik cepamā panna + pa 2 cm maliņām. Pannu izkaisa ar miltiem. Liek vienu sloksni mīklas, izkārto uz tās pildījumu. Uzliek otru sloksni un akurāti aizspiež maliņas. Pīrāga virspusi pārkaisa ar sarīvētu sieru. Cep cepeškrāsnī 30 minūtes. Labu apetīti!