Ātri un garšīgi ēdieni no maltās gaļas: dažas vienkāršas receptes

edzive

Daudzas saimniece dod priekšroku gatavot no maltās gaļas nevis no veselas gaļas. Tas ir saprotams, jo ēdiens sanāk tikpat garšīgs, bet gatavošanas laiks ir daudz īsāks. 

Maltās gaļas ligzdiņas

Sastāvdaļas:

  • Maize – 1/4 daļa kukuļa
  • Olas – 5gb
  • burkāns – 1gb
  • Maltā gaļa – 500g
  • Sīpoli – 2gb
  • Piens – 1 glāze
  • Sāls
  • Pipari
  • Eļļa

Pagatavošana:

Sīpolu nomizo un smalki sagriež. Burkānu notīra un sarīvē uz smalkas rīves. Bļodā lej pienu un liek tajā maizi. Dziļā bļodā liek malto gaļu. Maizi izspiež un pievieno gaļai. Turpat pievieno sīpolu un burkānu, 1 gb. olu, sāli, piparus. Visu kārtīgi samaisa. Iegūto masu sadala 4 daļās. No katras veido plāceni ar padziļinātu vidiņu. Ņem cepamo formu, sasmērē ar eļļu un liek uz tās pagatavotās ligzdiņas. Katras ligzdiņas vidiņā iesit olu. Jāstrādā uzmanīgi, lai dzeltenums paliktu vesels. Var uzbērt sāli. Liek cepties cepeškrāsnī 180-200 grādos un cep 30-40 minūtes. 

Makaroni ar malto gaļu un sēnītēm

Быстрые и вкусные блюда из фарша: несколько несложных рецептов

Sastāvdaļas: 

  • Šampinjoni – 0,2kg
  • Sīpoli – 1gb
  • Maltā gaļa – 0,3kg
  • Eļļa
  • Makaroni – 500g
  • Garšvielas – pēc garšas

Pagatavošana: 

Makaronus, kas pagatavoti no cieto kviešu šķirnēm, pavāra 5 minūtes. Noņem no uguns un patur ar aizvērtu vāku vēl 5 minūtes, tad nolej šķidrumu, izmantojot caurduri. Sēnes nomazgā un sagriež kubiņos. Uzkarsē pannu, uzlej eļļu un liek apcepties sasmalcinātus sīpolus. Pievieno sēnes un cep līdz kļūst zeltaini. Katliņā liek malto gaļu, apcep līdz pusgatava. pie gaļas pievieno sēnes ar sīpoliem, pieber garšvielas, sautē līdz gaļa gatava. Iegūto gaļas masu pievieno makaroniem, samaisa, saliek pa šķīvjiem. Ēdienu var pasniegt ar jeb kuru sev iecienītu mērci. 

Kārtainais pīrāgs

Быстрые и вкусные блюда из фарша: несколько несложных рецептов

Sastāvdaļas: 

  • Mīksts siers – 50g
  • Sīpols – 1gb
  • Šampinjoni – 0,2kg
  • Kārtainā mīkla – 0,4kg
  • Milti
  • Augu tauki – 50ml
  • Maltā gaļa – 0,2kg

Pagatavošana: 

Sēnes nomazgā un sagriež gabaliņos. Sīpolu nomizo un smalki sagriež, liek pie sēnēm. Iegūto masu liek uz karstas pannas. Cep eļļa. Šķidrumam ir pilnībā jāizgaro. Katliņā liek malto gaļu, pieber garšvielas un apcep. Kārtaino mīklu izrullē divās sloksnēs. Tām jābūt tik lielām, cik cepamā panna + pa 2 cm maliņām. Pannu izkaisa ar miltiem. Liek vienu sloksni mīklas, izkārto uz tās pildījumu. Uzliek otru sloksni un akurāti aizspiež maliņas. Pīrāga virspusi pārkaisa ar sarīvētu sieru. Cep cepeškrāsnī 30 minūtes. Labu apetīti! 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More