Vīnes cepumi – klasiska recepte ar ievārījumu. Tiks apēsti dažās minūtēs

edzive

Vieni no garšīgākajiem cepumiem, ko var pagatavot uz ātru roku. Garšīgs džems vai ievārījums tos dara līdzīgus pīrāgam. Ja piesakās negaidīti viesi uz kafiju vai bērniem gribas kaut ko garšīgu, tad šī recepte būs īstā. 

Sastāvdaļas:

Mīklai: 

  • Sviests – 180g
  • Milti – 450g
  • Cukurs – 200
  • Ola – 1gb
  • Cepamais pulveris – 10g
  • Vanilīns
  • Sāls – šķipsniņa

Pildījumam: 

  • Biezs ievārījums vai džems – 2 glāzes
  • Ciete vai sausais ķīselis – 1-2 ēd. kar. 

Pagatavošana: 

Mīkstu sviestu samaisa ar cukuru un samīca līdz viendabīgai masai. Pievieno olu un labi samaisa. Atsevišķā traukā samaisa miltus, cepamo pulveri, vanilīnu un sāli. Pievieno sauso maisījumu sviesta masai un maisa mīkstu mīklu. Sadala gatavo mīklu divās daļās. Vienu liek saldētavā, bet otru izlīdzina pa cepamo formu. Stikla vai silikona formu iesmērēt ar eļļu nevajag. Ievārījumam pievieno cieti vai sauso ķīseli, kārtīgi samaisa. Pildījumu izlīdzina pa mīklu. Otru daļu mīklas izņem no saldētavas un sarīvē uz rupjas rīves un uzkaisa virsū ievārījumam. Cep cepeškrāsnī 200g 35-40 minūtes. Kamēr silts, sagriež kvadrātiņos vai rombiņos. No formas izņem kad kārtīgi atdzisis. Gatavs pasniegšanai. Labu apetīti! 

Lasi arī: “Gaļas pirkstiņi” svētku galdā, lai pielabinātu izsalkušo Vērsi

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More