Diļļu mērce: zaļa piedeva ēdieniem cauru gadu

edzive

Vasarā, kad tirgus un dārzs ir pārpildīts ar zaļumiem, ir laiks padomāt par to kā vislabāk šos zaļumus saglabāt ziemai. Piemēram, dilles var gan sasaldēt, gan iesālīt, bet var no šī zaļuma pagatavot arī ļoti gardu mērci. Gatavojas vien pāris minūtes, glabājas vairākus mēnešus un priecēs aukstajā sezonā. Tā lieliski derēs sviestmaizēm, šašlikam, zivīm, makaroniem. Tā ir ļoti līdzīga pesto mērcei.

Sastāvdaļas

  • dilles 2 palieli saišķi
  • 10 ķiploki
  • 1 citrons
  • 100ml olīveļļa
  • 1 tējkarote olīveļļas
  • pustējkarote cukura

Pagatavošana

Nomazgājiet dilles, nosusiniet ar papīra dvieli un sablenderējiet kopā ar ķiploka daiviņām.

укропный соус

Citronu nomazgājiet siltā ūdenī un miziņu sarīvējiet uz smalkas rīves. Tad pārgrieziet citronu uz pusēm, izspiediet sulu un kopā ar miziņu pievienojiet dillēm. Pievienojiet sāli, cukuru un olīveļļu. Sablenderējiet līdz viendabīgai konsistencei un pildiet sterilizētās burkās.

укропный соус на зиму

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More