Viegls un maigs ebreju macas ‘’Napoleons’’ pēc saimnieces receptes

edzive

Šodien pagatavosim ‘’Napoleona’’ kūku no gatavs mīklas mājas apstākļos. taču, ja runa ir par gatavo mīklu, tas nebūt nenozīmē, ka tūlīt pat jāskrien uz veikalu tai pakaļ. Mēs piedāvājam izmēģināt oriģinālu ‘’Napoleonu’’no macas – gardiem neraudzētas mīklas plāceņiem.

Mēs visi zinām, ka parasti ‘’Napoleonu’’ cep no kārtainās mīklas. Taču arī maca ideāli der šīs kūkas pagatavošanai. Macas plāceņi ir ļoti vienkārši pagatavojami, un tiem nav vajadzīgas nekādas papildu sastāvdaļas, izņemot miltus un ūdeni.

Lai pagatavotu macu, ņemam 500 g kviešu miltu un 200 ml ūdens. Pakāpeniski lejam ūdeni miltos un iejaucam mīklu. Tad izņemam mīklu no trauka un turpinām mīcīt ar rokām uz galda virsmas, kas nokaisīta ar miltiem. Sadalām mīklu mazos aplīšos un izveltnējam tos ar mīklas rulli plānos plācenīšos.

Katrs plācenītis ir maksimāli jāsadursta ar dakšiņu. Tas tiek darīts tāpēc, lai tas cepoties neuzpūstos un nepārplīstu. Katru plāceni apbrūninām bez taukvielām uz pannas ar pretpiedeguma pārklājumu.

Sastāvdaļas krēmam:

  • 500 ml piena
  • 200 g sviesta
  • 200 g cukura
  • 5 olu dzeltenumi
  • 50 g kukurūzas cietes
  • vanilīns

Pagatavošana:

  1. Katliņā ar biezu dibenu uzvārām pienu. Kamēr tas uzkarst, atdalām olu dzeltenumus no baltumiem. Sajaucam dzeltenumus ar cukuru, līdz tas pilnībā izkusis.
  2. Dzeltenumiem pievienojam arī šķipsniņu vanilīna. Kārtīgi samaisām un pieberam kukurūzas cieti, atkal samaisām. Pa šo laiku piens jau būs uzvārījies.
  3. Samazinām uguni, lai piens nepiedegtu un uzmanīgi sākam liet katliņā olu-cukura maisījumu. Kārtīgi izmaisām sastāvdaļas, lai sanāktu viendabīga masa.
  4. Noņemam katliņu no uguns un pievienojam visām sastāvdaļām arī sviestu. Krēmu samaisām. Kad krēms nedaudz atdzisis, pārklājam ar to visas macas plāksnes.

Pat no macas plāksnītēm gatavoto ‘’Napoleonu’’ var pasniegt dažādi, atkarībā no mūsu vai mūsu viesu vēlmēm. Ja vairāk garšo kraukšķīgās kūkas, tad macas plācenīšus ar krēmu labāk pārklāt tieši pirms pasniegšanas. Tikai tādā gadījumā krēms ir iepriekš jāatdzesē. Bet, lai torte sanāktu mīksta un maigai, tie ar kaut ko ir jāpiesūcina. Piemēram, ar savu iecienītāko sulu. Visbeidzot, kaut vai ar tīru ūdeni. Kūku var arī izdekorēt ar augļiem, riekstiem, šokolādi vai ievārījumu.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More