“Selga” cepumu kūka

edzive

Selgas cepumi ir vieni no visu laiku iecienītākajiem latviešu cepumiem. Tie ne tikai atgādina mums bērnību, bet pašlaik jau ir pieejami daudz un dažādās garšās. Kādēļ tas ir labi? Jo selgas cepumu kūkas ir kļuvušas vēl gardākas!

Jums būs nepieciešamas šādas sastāvdaļas:

● 2 paciņas „Selgas” klasiskie cepumi vai arī cepumi ar banānu garšu (jo šī būs banānu torte)
● 5-6 banāni
● 0,5 l skābā krējuma
● 1 glāze cukura
● 300 ml piena
● kivi, zemenes, persiki vai citas ogas/ augļi tortes dekorēšanai
● 1 neliela šokolādes tāfelīte

Pagatavošana:

  1. Skābo krējumu sakuļ kopā ar cukuru, pievieno klāt nelielās šķēlītēs sagrieztus banānus.
  2. Cepumus iepriekš nepieciešams pāris sekundes pamērcēt pienā.
  3. Lēzenā traukā liek cepumu kārtu, virsū klāj skābā krējuma – banānu maisījumu, pēc tam atkal cepumu kārtu. Lieciet tik daudz kārtu, cik sanāks no šīm sastāvdaļām.
  4. Torti pārkaisa ar rīvētu šokolādi, rotā ar iemīļotāko augļu vai ogu gabaliņiem.
  5. Pirms pasniegšanas torti 30 minūtes vēl atdzesē ledusskapī.

Labu apetīti!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More