Olu krēma kūciņas jeb “Pastel de Nata” – viens Portugāles slavenākajiem un vecākajiem desertiem

edzive

Daudzi no mums ir iecienienījuši “Lidl” gardās olu krēma kūciņas jeb “Pastel del Nata”. Tas ir viens no Portugāles slavenākajiem un vecākajiem desertiem, ko pirmo reizi izcepa Lisabonas katoļu mūki vairāk kā 300 gadus atpakaļ, jo mūki patērēja ļoti daudz olu baltumu, lai iecietinātu savu apģērbu. Pārpalikušie olu dzeltenumi tika izmantoti konditorejā, tā arī radās šis tik ārkārtīgi gardās olu krēma kūciņas!

Tām ir kraukšķīga garoziņa un maigs, krēmīgs pildījums. Šajā receptē jūs apgūsiet iemaņas, kā pagatavot šīs gardās kūciņas. Šī recepte piedāvās divus variantus – pirmajā pagatavosim krēmkūciņas no pirktas, saldētas kārtainās mīklas, savukārt raksta beigās atradīsies kārtainās mīklas recepti, ja vēlaties to pagatavot paši. Jāsaka, ka liels izaicinājums ir tieši mīklas pagatavošana, tāpēc iesakām to pagatavot vairāk un pusi no mīklas noglabāt saldētavā, lai nākamajā reizē process būtu gana ātrāks.

Šī recepte būs iespējami tuva oriģinālai garšai. Krēmkūciņas tradicionāli ir jāservē siltas un apkaisītas ar kanēli.

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 1 paka labas kvalitātes kārtainā mīkla

Krēmam:

  • 25g milti
  • šķipsna sāls
  • 150 ml piens
  • 135g cukurs
  • 85ml ūdens
  • 3 līdz 6 olu dzeltenumi
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • 1 kaneļa standziņa
  • citrona miziņa, kas sagriezta mazās strēmelītēs
  • kanēlis apkaisīšanai

Pagatavošana:

Sāksim ar cukura sīrupa pagatavošana. Katliņā ielej ūdeni, pievieno cukuru, vaniļas ekstraktu, smalki sakapātu citrona miziņu un kaneļa standziņu. Gatavojiet uz vidējas uguns, nemaisot, līdz maisījums sasniedz 100°C – šajā solī ir nepieciešams termometrs!

Atsevišķā katliņā sajauc pienu, miltus un sāli līdz vienmērīgai konsistencei. Pastāvīgi puto uz vidējas uguns, līdz masa sabiezē, apmēram 5 minūtes. Noņem no uguns un ļauj atdzist 10 minūtes.

Kad masa padzisusi, tai lēnām pievieno olu dzeltenumus un maisa līdz tās vienmērīgi iejaukušās.

No cukura sīrupa izņemt kanēļa standziņu un kārtīgi iejauc masā. Pēc tam krēmu izkāš caur sietu mērtraukā ar snīpīti.

Kārtaino mīklu sadala 12 vienādās daļās.

Ietaukotā kēksiņu formā iespiediet 12 mīklas gabalus. Samitriniet īkšķi aukstā ūdenī, lai mīkla būtu vēsa.

Pārliecinieties, ka mīkla ir nedaudz pāri malām un katru ¾ no izveidotās bļodiņas piepildiet ar olu krēmu.

Cep cepeškrāsnī 290 °C vai vēl augstākā temperatūrā apmēram 10–12 minūtes. Ieteicaims, lai olu krēms virspusē nedaudz melnētu, jo tas liecina par īstu “Pastel de Nata”!

Ieskaties šeit, ja kārtaino mīklu vēlies pagatavot pats: Kā pareizi pagatavot plaucēto, kārtaino un brizē mīklu! Instrukcijas soli pa solim

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More