Mīkla ”Ceļabiedrs” un pīrādziņi no tās, kas nesakalst

edzive

Ja jūs neesat cepuši pīrādziņus, kas nekad nesakals, tad jūs nekad neesat gatavojusi mīklu ”Ceļabiedrs”. Pīrādziņi sanāk gaisīgi un ilgu laiku paliek mīksti, it kā tikko cepti. Pīrādziņos var pildīt jeb kādu pildījumu, mīkla gatavojas ātri un viegli. Svarīgi ir pieturēties pie produktu proporcijām. Ja būs par daudz miltu, mīkla būs smaga. Sausās sastāvdaļas ieteicams izsijāt caur sietu. Ja vēlaties cept pīrādziņus ar sāļo pildījumu, mīklai var pievienot sasmalcinātus zaļumus, pikantumam var pievienot ķiplokus. 

Sastāvdaļas: 

Ieraugam:

  • Svaigs raugs – 50g
  • Piens – 1,5 glāzes
  • Milti – 8 ēd. kar. 
  • Cukurs – 5 ēd. kar. 

Mīklai: 

  • Milti – 500g
  • Olas – 2gb
  • Sāls – 0,5 tējk. 
  • Eļļa – 2/3 glāzes

Pagatavošana: 

Gatavo ieraugu. Siltam pienam pievieno raugu, cukuru un miltus. Kārtīgi samaisa. Atstāj siltā vietā uz 30 minūtēm. Masai ir jākļūst lielākai un gaisīgai. Kad ieraugs uzrūdzis, gatavo mīklu. Olu sakuļ ar dakšiņu, pievieno ieraugam un tad pakāpeniski pievieno izsijātus miltus. Pielej eļļu. Gatavajai rauga mīklai ir jābūt tādai, kas nelīp pie rokām. Pārsedz ar dvieli un atstāj siltā vietā uz 40 minūtēm. Tā labi palielināsies izmērā. 
Pildījums var būt jeb kāds. Šoreiz tas būs biezpiens. Biezpienam pievieno olu, cukuru pēc garšas. Samaisa. Sasmērē rokas ar eļļu un ņem mazu gabaliņu no mīklas. Tieši ar rokām formē tādu kā plāceni un vidū liek pildījumu. Aizspiež maliņas un liek pīrādziņus uz cepamās pannas. Ļauj uzrūgt 15 minūtes. Pēc vēlēšanās var apsmērēt ar sakultu olu. Liek cepeškrāsnī 180 grādos uz 25-30 minūtēm. 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More