Mandarīnu kūka bez cepšanas

edzive

Mandarīnu kūka ir ļoti maiga, garšīga un tiek apēsta uzreiz! Cepeškrāsns nav nepieciešama, nekas nav jācep. Šī kūka būs piemērota gan Ziemassvētku galdam, gan vienkārši pasēdēšanai pie tējas tases.

Sastāvdaļas

  • Cepumi “Dāmu pirkstiņi” – 250g

Krēmam

  • Mandarīnu sula – 260g. (vajag ap 10 mandarīniem)
  • Olas – 2gb.
  • Cukurs – 80g
  • Kukurūzas ciete – 30g
  • Sviests – 40g
  • Svaigais siers – 400g
  • Saldais krējums 30-35% – 400g
  • Pūdercukurs – 80g
  • Vaniļas cukurs – 10g

Cepumiem

  • Mandarīnu sula – 120g (vajag ap 5 mandarīniem)
  • Ūdens – 120g
  • Cukurs – 50g

Rotāšanai

Mandarīni – 2gb.

Kopā vajag ap 1200g – 17gb. mandarīni. (Atkarīgs no sulīguma)

Lasi arī: Vecmāmiņas mannas pīrāgs

Pagatavošana

Sākumā pagatavo sīrupu cepumu mērcēšanai. Katliņā lej ūdeni, pieber cukuru, samaisa. Liek uz plīts un vāra. Kad sāk vārīties, minūti pavāra, tad ņem nost no uguns un liek atdzist. 

Sāk gatavot krēmu. Izspiež sulu, izkāš caur sietu, lai nav klāt mīkstumu un krēms sanāktu viendabīgs. Kastrolī liek olas, cukuru, kukurūzas cieti. Samaisa. Pielej mandarīnu sulu un liek vārīties uz vidējas uguns. Visu laiku maisa ar lāpstiņu. Kad masa sāk sabiezēt, ņem putojamo slotiņu un maisa. Uz lēnas uguns karsē līdz sāk vārīties. Masa sabiezē. Nepārtraukti maisot vāra 1 – 2 minūtes. Ņem nost no uguns un karstai masai pievieno sviestu, maisa līdz sviests izkusis. Vārītā masa jāatdzesē līdz istabas temperatūrai. Liek auksta ūdens peldē un maisot atdzesē. Atdzesētai masai pievieno svaigo sieru un maisa līdz viendabīgai konsistencei. 

Atdzesētā traukā lej saldo krējumu un sāk lēnām putot. Kad sāk biezēt, pievieno vaniļas cukuru un pūdercukuru. Kuļ kamēr veidojas stingras putas. Uzmanīgi – nepārkult! Tālāk saputoto krējumu liek klāt vārītajai masai. Ļoti lēnām putojot pamazām pievieno visu masu. 

Atdzisušam sīrupam pievieno 120g mandarīnu sulas, samaisa. Sīrups cepumu mērcēšanai gatavs . 
Izvēlas šķīvi vai paplāti uz kura kārtos kūku. Uzklāj plānu kārtiņu krēma. Ņem cepumu, iemērc sīrupā no abām pusēm, notecina un liek uz krēma. Uz cepumu kārtas liek krēmu, tad atkal cepumus un atkārto līdz ir trīs kārtas cepumu un trīs kārtas krēma. 

Jāatceras, ka ja liekat uz šķīvja, tad krēmu vēlams pirms tam paturēt ledusskapī, lai sastingst. Ja liek formā, tad var likt uzreiz. Kad torte gatava – liek ledusskapī uz 6 – 8 stundām.

 Rotāšanai nomizo mandarīnus, sadala pa daiviņām, daiviņas pārgriež uz pusēm. No šķēlītēm veido ziedu. 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More