Krakovas biezpiena plātsmaize

edzive

Krakovas plātsmaize ir viegla, gaisīga, ar vismaigāko konsistenci. Gan mīkla, gan pildījums. Tas ir īsts kulinārijas šedevrs! Šī pīrāga noslēpums slēpjas bagātīgajā pildījuma kārtā un pavisam plānajā mīklā. Protams, gatavošanai vajadzēs mazliet vairāk laika, bet tas būs jūsu pūļu vērts!

Sastāvdaļas

  • 1kg biezpiena
  • 1 ola
  • 8gb olas baltumu
  • 8gb olas dzeltenumu
  • 230g sviesta
  • 370g pūdercukura
  • šķipsna vaniļas
  • 3 ēd.k. kartupeļu cietes
  • 100g rozīnes
  • 250g kviešu milti
  • šķipsna sāls

Lasi arī: Kā pareizi pagatavot plaucēto, kārtaino un brizē mīklu! Instrukcijas soli pa solim

Pagatavošana

130g sviesta saputo ar 130g pūdercukura. Pievieno vienu olu, vaniļu un sama. Izsijā miltus. Iejauc mīklu un ieliek to ledusskapī uz 1 stundu. Nogriež mazliet vairāk kā pusi mīklas un izrullē. Izliek to uz cepamās pannas, apakšā paklāj cepamo papīru. Dažās vietās mīklu sadursta ar dakšiņu. Cepamo pannu ieliek ledusskapī uz pusstundu. Pēc tam liek mīklu cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 180 grādiem uz 15 minūtēm.

Gatavo pildījumu. Izberž biezpienu caur sietu. Saputo blenderī, līdz iegūst viendabīgu masu. Tad saputo atlikušo sviestu ar 200g pūdercukura. Turpina putot un pa vienam pievieno olu dzeltenumus un pa karotei biezpiena masas. Puto, līdz viss biezpiens ir pievienots.

Uzputo olas baltumus ar šķipsniņu sāls. Pievieno 50g pūdercukura un puto līdz blīvām putām. Pievieno rozīnes un kartupeļu cieti. Gatavajai mīklas kārtai pa virsu liek biezpiena pildījumu. Plāni izrullē atlikušo mīklu. Sagriež plānās sloksnītēs un izliek pa virsu pildījumam restītes veidā.

Liek pīrāgu cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 180 grādiem uz 50 minūtēm. Pēc tam izslēdz krāsni, mazliet atveriet durvis un ļaujiet pīrāgam atpūsties vēl stundu.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More