Klasiskā un visu mīlētā kūka “Skudru pūznis”

edzive

“Skudru pūznis” ir diezgan viegli pagatavojams – nedaudz laika virtuvē, un sanāk garšīgs un sātīgs rezultāts. Latvieši ir čakla tauta – čakli kā skudras… Tāpēc piedāvājam “Skudru pūzni” kā vienu no Latvijas gardākajām kūkām.

Sastāvdaļas:

  • aptuveni 700 g cepumu – var izmantot tikai smilšu cepumus vai arī sadalīt 350 g smilšu cepumu un 350 g cepumu Selga,
  • 150 – 200 g margarīna vai sviesta,
  • 1 kārba iebiezināta piena,
  • magones,
  • rozīnes,
  • zemesrieksti.

Pagatavošana:

Izcep (vai nopērk) cepumus, sadrupina tos. Riekstus apcep un sasmalcina. Pie cepumiem klāt liek rozīnes, magones un sadrupinātus riekstus (nedaudz riekstu atstāj), pievieno iebiezināto pienu un izkausēto margarīnu (vai sviestu). Visu kārtīgi samaisa, liek uz šķīvja skudru pūžņa formā. Virsū uzber magones un atlikušos riekstus. Liek ledusskapī, lai sacietē (parasti gatavojam vakarā un no rīta var ēst).

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More