Gatavosim brīnumgardu pīnīti ar biezpienu un citronu-cukura glazūru.

edzive

Šodien gatavosim brīnumgardu pīnīti ar biezpienu un citronu-cukura glazūru. Tā sanāk maiga, gaisīga, mēreni salda un aromātiska. Jums noteikti garšos!

Sastāvdaļas:

 mīklai:

  • kviešu milti – 400 g
  • svaigs raugs – 20 g
  • piens – 200 ml
  • cukurs – 80 g
  • sviests – 40 g
  • olu dzeltenumi – 3 gab.
  • sāls – ⅓ tējk.
  • vanilīns – ⅓ tējk.

pildījumam:

  • 5% biezpiens – 300 g
  • ola – 1 gab.
  • cukurs – 40 g

glazūrai:

  • citronu sula – 3 ēd.kar.
  • piens – 1 ēd.kar.

apziešanai:

  • olas dzeltenums -1 gab.
  • piens – 1 ēd.kar.

Pagatavošana:

  1. Mīklas pagatavošanai mums vajadzēs 200 ml silta piena. Tam pievienojam 1 ēdamkaroti no kopējā cukura daudzuma un 20 g rauga. Visu nedaudz samaisām un pieliekam 1 ēdamkaroti miltu. Pārklājam bļodu ar dvieli un gaidām, līdz raugs aktivizējas. Tas varētu aizņemt ap 20 minūtēm.
  2. Pievienojam mīklai atlikušo cukuru, 3 olu dzeltenumus, sāli un vanilīnu. Visu samaisām. Pēc tam izsijājam miltus. Darām to 3 etapos, pēc katra mīklu izmaisām. Mīklai nav obligāti jāsanāk viendabīgai. Pie tā mēs ķersimies jau pēdējā etapā. Mīklas iejaukšanas beigās mums būs vajadzīgs  istabas temperatūras sviests, tāpēc tas jau laicīgi jāizņem no ledusskapja. Iesijājam miltus trešajā piegājienā un sākam mīklu iemīcīt jau ar rokām, vispirms ar vieglām kustībām, bet pēc tam jau stingri, lai mīkla sanāktu pēc iespējas viendabīgāka.
  3. Kad mīklā būs iestrādāti visi milti, pievienojam sviestu (40g). Un tagad sākas pats atbildīgākais etaps. Sākumā mīkla būs ļoti nepatīkama, lipīga. Taču burtiski pēc 10 minūtēm viss kardināli mainīsies. Ja ir mīklas maisītājs, tas, protams, uzdevumu ļoti atvieglo. Taču jebkurā gadījumā mums jāpanāk gluda, viendabīga mīkla, kas nelīp pie rokām. Apbruņojamies ar pacietību – tas ir tā vērts. Tad pārliekam mīklu tīrā traukā, pārklājam ar dvieli un noliekam siltā vietā.
  4. Bet pagaidām ķeramies pie biezpiena pildījuma. Biezpiens var būt jebkura treknuma, galvenais, lai tas būtu mēreni mitrs. Pievienojam 1 olu un 40 g cukura. Vispirms visu samaisām ar karoti, bet pēc tam izmantojam blenderi, lai pildījums sanāktu puslīdz viendabīgs.
  5. Pēc pusotras stundas mīkla būs palielinājusies apjomā divarpus līdz trīs reizes. Burtiski 1-1,5 minūtes no stipri apmīcām un sākam veltnēt. Darba virsmu pārkaisām ar miltiem un uzliekam uz tās mīklu. Mīklu izveltnējam apmēram 35 cm diametrā. Tādējādi mīklas biezums būs apmēram 7-8 mm, t.i., mazāk par 1 cm.
  6. Kad mīkla izveltnēta vajadzīgā izmēra aplī, uzliekam biezpiena pildījumu. Vienmērīgi to sadalām pa visu mīklas virsmu. Malas atstājam apmēram 2 cm brīvas. Tad uzmanīgi nesteidzoties sākam tīt mīklu ar pildījumu ruletē. Cenšamies, lai rulete sanāktu stingra un daudzmaz līdzena, lai to pēc tam varētu vieglāk sagriezt.
  7. Satinuši ruleti, nostiprinām to un apgriežam ar ‘’šuvi’’ uz leju. Nākamajā etapā mums būs vajadzīgs visasākais nazis mājā. Atstājot no ruletes malas 2 cm neskartus, pārgriežam to gareniski uz pusēm. Abas pusītes savijam pīnē. Tagad ļoti uzmanīgi, lai nesabojātu šo skaistumu, ieliekam pīnīti cepamajā formā, kas izklāta ar pergamentu. Pārklājam to ar dvieli un ļaujam pastāvēt 20-30 minūtes.
  8. Pa šo laiku pagatavojam maisījumu, ar kuru apziedīsim pīnīti. Sajaucam 1 olas dzeltenumu ar 1 ēdamkaroti piena. Uzkarsējam cepeškrāsni līdz 180 grādiem un apsmērējam savu izstrādājumu. To var arī nedarīt, jo mēs pīnīti tāpat pārklāsim ar glazūru, taču šādi tā skaisti spīdēs. Liekam pīni cepeškrāsnī. Režīms ‘’augša-apakša’’ bez konvekcijas. Cepam 40-45 minūtes. Pēc pirmajām 20 minūtēm pīnītei uzklājam foliju un turpinām cept.
  9. Lūk, kāda simpātiska pīnīte mums sanāca. Tā ir skaisti apcepusies, gaisīga un ļoti smaržo. Vispār jau varētu pagaidīt, kad tā atdziest un nogaršot. Taču pagatavosim tomēr glazūru. Turklāt, tā ir ļoti viegli pagatavojama, un tie, kam garšo salds savienojumā ar skābu, to spēs novērtēt. Samaisām 3 ēdamkarotes citronu sulas ar 12 ēdamkarotēm pūdercukura ar mazu kaudzīti. Visu kārtīgi samaisām un ieliekam maisiņā. Nogriežam tam stūrīti un pārklājam izcepto pīnīti ar glazūru. Tai nav jābūt pārāk šķidrai, un ar par biezu tai nevajadzētu būt. Viss, kas būs lieks, notecēs, bet atlikusī glazūra pēc 10 minūtēm būs jau labi sastingusi. Glazūra ir jāuzklāj atdzisušai pīnītei. Labu apetīti!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More