Banānu biskvīts: kā to pagatavot viegli un ātri

edzive

Tiem, kas jau gaida Jaungada kūku, piedāvājam pagatavot torti “Kolibri”. Banānu biskvīts ar valriekstiem savienojumā ar vismaigāko krēmu un ananāsu gabaliņiem – tie ir visīstākie svētki. 

Sastāvdaļas mīklai

  • 280 g miltu
  • 1 tējk. irdinātāja
  • 1 tējk. kanēļa
  • 230 g cukura
  • 340 g banānu
  • 150 g eļļas
  • 2 olas
  • 65 g valriekstu
  • šķipsniņa sāls

Sastāvdaļas krēmam

  • 200 g sviesta
  • 150 g pūdercukura
  • 1 tējk. vaniļas cukura
  • 600 g saldkrējuma siera

Sastāvdaļas pildījumam

  • 200 g ananāsu
  • 160 g sīrupa

Pagatavošana

1.Gatavus banānus, cukuru, olas, šķipsniņu sāls un eļļu sakul ar blenderi līdz viendabīgai masai. Atsevišķā traukā saliec visas sausās sastāvdaļas: miltus, irdinātāju un kanēli. Uzmanīgi samaisi, bet pēc tam divos piegājienos pievieno sausās sastāvdaļas šķidrajai masai.

приготовление теста

2.Pievieno mīklai iepriekš nosusinātus un sasmalcinātus valriekstus. Kārtīgi samaisi.

тесто из бананов

3.Sadali mīklu uz pusēm diviem cepšanas riņķiem 18 cm diametrā. Pēc izcepšanas katru biskvītu vēl sagriezīsim divās daļās. Ja ir vēlēšanās, var cept uzreiz ari 4 biskvītus.

Cep biskvītus pie 170 grādiem pusstundu. Gatavību pārbaudi ar koka irbulīti. Pēc izcepšanas atstāj biskvītus uz restēm atdzist. 

банановое тесто

4.Lai pagatavotu krēmu, sakul istabas temperatūras sviestu ar pūdercukuru un vaniļas cukuru, līdz masa kļūst gaišāka. Pēc tam pievieno atdzesētu saldkrējuma sieru un atkal sakul visu līdz viendabīgai masai. Gatavu krēmu ieliec konditorejas maisiņā. 

приготовление крема

5.Katram biskvītam nogriez virspusi, bet pēc tam pārgriez biskvītu divās plāksnēs. Vajadzētu sanākt 4 atsevišķiem biskvītiem tortes salikšanai.

Uz plata šķīvja liec pirmo biskvītu. Katra plāksne pirms krēma uzklāšanas ir jāpiesūcina ar ananāsu sīrupu. Ja tas ir pārāk stiprs, to var atšķaidīt ar vārītu ūdeni. Vienam biskvītam būs nepieciešams ap 30-40 ml sīrupa.

Nozied biskvītu ar krēmu, bet pēc tam saliec uz tā ananāsu gabaliņus. Pēc tam atkārto procesu: plāksne – sīrups – krēms – ananāsi un atkal nākamā plāksne…

творожный крем

6.Ar atlikušo krēmu apsmērē biskvīta sānu malas. Gatavu torti noliec ledusskapī uz 2-3 stundām, lai tā ievilktos.

сборка торта

7.Izrotā torti ar atlikušajiem riekstiem un ananāsiem. Labu apetīti!

торт с бананом и ананасом

Šajā tortē jums noteikti ļoti patiks banānu biskvīts un maigais krēms ar ananāsiem. Torte sanāk maiga, aromātiska un visai neparasta pēc garšas. Ļoti iesakām torti “Kolibri” katram, kurš vēlas palutināt savus tuviniekus aukstajā ziemas ikdienā. Nemaz nerunājot par svētku galdu, uz kura tai būs īstā vieta!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More