Jogurta pīrāgs: garšīgs, vienkāršs un gaisīgs kā mākonis

edzive

Garšo deserti, bet centies iespēju robežās nelietot miltus? Lieliski, šajā receptē ne miltu, ne mannas nav nemaz. Pie tam jogurta pīrāgs sanāk garšīgs, vienkārši pagatavojams un gaisīgs. Iemesls tam ir olu baltuma un dzeltenuma kulšana atsevišķi. 

Sastāvdaļas: 

Cepšanas forma 20cm

Pagatavošana: 

Atdala olu baltumus no dzeltenumiem.

пирог на йогурте в духовке

Samaisa ar slotiņu olu dzeltenumus un cukuru.

пирог на йогурте

Pievieno jogurtu, cieti un citrona miziņu. Samaisa līdz viendabīga masa. Ar mikseri sakuļ olu baltumus līdz veidojas stingras putas.

Lasi arī: Ābolu trubiņas – īsts briljants saldumu pasaulē

апельсиновый пирог на йогурте

Lai paātrinātu procesu, palielinātu apjomu un stabilizētu putu masu, var pievienot citronu sulu.

пирог на йогурте с грушами

Tiklīdz baltums sāk putoties, pievieno dažas piles citronu sulu vai citronskābi naža galu.

пирог на йогурте с вареньем

Putas pievieno jogurta un olu masai.

пирог на йогурте в мультиварке

Uzmanīgi samaisa mīklu ar putojamo slotiņu. Izklāj cepamo formu ar cepamo papīru, lej mīklu. Cep cepeškrāsnī 170 grādos 45 minūtes. Dekorē ar pūdercukuru. Labu apetīti! 

пирог на йогурте с яблоками

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More