Sanāk neticami garšīgi, turklāt bez jebkādām kaitīgām piedevām. Šim desertam vari izmantot saldētas ķiršus, zemenes, avenes un citas ogas.
Ja pienu aizvieto ar kādu sulu, sanāks gavēņa deserts – saldējums. Šodien es gatavošu desertu ar saldētiem bezkauliņu ķiršiem, un vēl mums būs vajadzīgi banāni un piens (piena vietā var izmantot arī saldējumu).
Banānus vajag sagriezt ripiņās un arī sasaldēt. Tagad liekam saldētos banānus un ķiršus blenderī vai virtuves kombainā un sasmalcinām tos. Pēc tam pievienojam aukstu pienu un ar lielu ātrumu saputojam viendabīgā, gaisīgā masā. Kā jau iepriekš minēju, piena vietā var izmantot arī kādu sulu. Šī masa ļoti atgādina mīkstu augļu saldējumu. Ja šķiet, ka tas nav pietiekami salds, var pievienot pāris karotes pūdercukura – pēc izvēles. Un viss! Mūsu deserts – saldējums – ir gatavs.
Atliek tikai izlikt desertu pa krēma trauciņiem un pasniegt. Taču, ja vēlies, lai deserts vairāk līdzinātos saldējumam, ieliec to saldētavā uz pusstundu. Šis deserts lieliski glabājas saldētavā, gluži kā jebkurš saldējums, tāpēc to var pagatavot jau iepriekš.
SASTĀVDAĻAS:
- Saldēti bezkauliņu ķirši (vai citas ogas) – 300 g
- Banāni – 3 gab.
- Piens (saldējums, sula), auksts – 300 ml
- Pūdercukurs (pēc izvēles) – 3 ēdk.
- Kā pareizi pagatavot biezpiena plāceņus: 5 visbiežāk pieļautās kļūdas
- Pīrāgs no lavaša ar āboliem (ātri, vienkārši un mīklu gatavot nevajag)
- Šajos salātos ir viena no manām mīļākajām garšu kombinācijām. Varbūt šo salātu garša nav pavisam ierasta, bet man – neticami garšīga!
- Šāds speķa sālīšanas veids var šķist ļoti dīvains. Bet tagad es sālu to tikai šādi! Ko lai saku?! Garšīgāku speķi neesmu ēdusi!
- Ja tev saldētavā ir palikušas saldētas ogas (bet šim desertam es pat speciāli pērku saldētas ogas), noteikti pagatavo šo!