Biezpiena braunijs ar ķiršiem

edzive

Braunijs, iespējams, ir biežs deserts manā virtuvē, jo pirmkārt, viegli pagatavojams, un otrkārt, apmierina pilnīgi visas ģimenes gaumes.

Sastāvdaļas

  • rūgtā šokolāde — 100g
  • sviests — 120g
  • cukurs — 150g
  • olas — 4gb
  • kviešu milti — 150g
  • irdinātājs — 1 tējkarote
  • biezpiens (mīkstais) — 300g
  • vaniļa cukurs — 1 maisiņš
  • saldētie ķirši (bez kauliņiem) — 400g
  • sāls — šķipsna

Pagatavošana

Šokolādi salauzt gabaliņos. Kopā ar sviestu izkausēt uz ūdens peldes vai mikroviļņu krāsnī. 50 g cukura un 2 olas saputot, pievienot šķipsniņu sāls un vaniļas cukuru. Biezpiena krēmam: biezpienu sajaukt ar cukuru un atlikušām 2 olām. Sajaukt ar putotāju līdz viendabīgai krēmveidīgai masai Ja biezpiens ir graudains vispirms izberzt to caur sietu. Saputotās ar cukuru olās, pievienot izkausētu un atdzesētu šokolādi, tad irdinātāju, un miltus. Sajaukt ar putotāju uz paša zemākā ātruma. Formu ar augstām malām, sasmērēt ar sviestu, un izliet tajā 1/3 iegūtas masas. Izlīdzināt pa visu formu. Pa virsu izliekam pusi biezpiena masas. Ja tā ir bieza, izlīdzināt ar karoti. Biezpiena masai pa virsu izlikt pusi ķiršu. Tad atkal mīklu, biezpiena masu, ķiršus, un atkal mīklu. Mīklu izlīdzināt vienmērīgi, bet ja nesanāk, arī nav bīstami, gan izlīdzināsies pati. Cept 40-50 minūtes, sakarsētā līdz 180 grādiem cepeškrāsnī. Gatavību pārbaudīt ar koka irbulīti — tam jābūt sausam. Atdzesēt formā.


You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More