Augļu batoniņš – bērniem pie tējas vai uzkoda, ko paņemt līdzi uz skolu. Divu gabalu vietā no veikala, te sanāks puskilograms. Šie batoniņi vienmēr sanāk garšīgi un sātīgi un tajā pašā laikā lētāk nekā pirkt veikalā gatavus batoniņus.
Sastāvdaļas
- Indijas rieksti – 90g
- Lazdu rieksti – 90g
- Žāvētas aprikozes – 90g
- Žāvētas plūmes – 90g
- Rozīnes – 90g
- Dateles – 90g
- Kakao pulveris – 10g
- Linu sēklas – 10g
Lasi arī: Trīs visgaršīgākās mērces 15 minūtēs, ko pasniegt pie makaroniem un griķiem
Pagatavošana
Riekstus nomazgā un nosusina uz dvieļa. Sausos augļus mērcē karstā ūdenī 20 minūtes, noskalo un ūdeni nolej. Ja vajag, izņem kauliņus.
Kafijas dzirnaviņās samaļ linu sēklas un riekstus. Blenderī sasmalcina visus sausos augļus. Saliek visus bļodā, kur maisīs mīklu. Pievieno riekstus un ar rokām samīca mīklu. Tad pievieno kakao un linu sēklas. Kārtīgi samaisa. Mīklai jāsanāk biezai un vijīgai. Lai vieglāk būtu strādāt, rokas ik pa laikam samērcē ūdenī. Ņem pārtikas plēvi un liek uz tās mīklu, izrullē ap 6mm biezumā. Mīklu sagriež gabaliņos un liek uz silikona paklājiņa cepšanai. Batoniņus cep cepeškrāsnī 75 grādos divas stundas. Tad atdzesē un var pasniegt. Pēc cepšanas batoniņi apžūst, kļūst blīvāki un labi tur formu. Ilgi glabāt tos nedrīkst, – 2-3 dienas ledusskapī.