5.6K
Piena desertu var pagatavot piecās minūtēs un vēl ātrāk apēst. Ieintriģēti? Šī ir vecmāmiņu recepte, kas nepamatoti ir piemirsta un daudziem atgādinās bērnības garšu.
Sastāvdaļas
- Piens – 500-650 ml
- Kartupeļu ciete – 35g
- Pēc vēlēšanās var pievienot cukuru, vaniļu, kakao vai kanēli.
Lasi arī: Zemeņu deserts ar biezpienu
Pagatavošana
100 mililitros piena izšķīdina kartupeļu cieti.
Pārējo pienu ielej katliņā un pievieno savas izvēlētās garšvielas lai uzlabotu garšu. Pienu nepārtraukti maisot karsē, bet neuzvāra. Kad piens sasniedzis vārīšanās temperatūru, pielej labi samaisītu pienu ar kartupeļu cieti. Maisa lai neveidotos kunkuļi. Piena masa jāvāra ap trīs minūtes uz lēnas uguns. Pārlej glāzēs un dekorē ar kanēli.