Gaļa franču gaumē ar sieru un sēnēm

edzive

Sastāvdaļas

  • Cūkgaļas karbonāde – 500g
  • Sāls – pēc garšas
  • Pipari – pēc garšas
  • Sīpoli – 1-2 gb
  • Šampinjoni – 200g
  • Cietais siers – 150g
  • Kausētais sieriņš – 1gb
  • Ķiploki – 2-3 daiviņas
  • Dilles – 3-5 zariņi
  • Eļļa – 3 ēd. kar. 
  • Krējums vai majonēze – 2-3 ēd. kar. 

Pagatavošana

Gaļu sagriež 1-1.5 cm biezās šķēlēs, ietin pārtikas plēvē un izklapē. Uzber sāli un piparus. Sīpolus sagriež pusriņķos, sēnes- nelielos gabaliņos. Cieto sieru sarīvē uz rupjas rīves, kausēto sieru sarīvē uz smalkas rīves. Ķiplokus izspiež caur ķiploku spiedi, zaļumus sasmalcina. Pannu ar eļļu  uzkarsē uz vidējas uguns.Liek šampinjonus un apcep 5-7 minūtes, tad pievieno 1/3 daļu sīpolu un cep atkal 5-7 minūtes. Atdzesē un sajauc ar krējumu vai majonēzi, ķiplokiem, kausēto sieru, 1/4 daļu cietā siera, sāli un pipariem. Cepamo formu iesmērē ar eļļu. Liek sīpolus, virsū gaļu un tad cepto masu. Virsū uzkaisa sieru. Cep ap 25-30 minūtes 200-220 grādos. Pēc cepeškrāsns izslēgšanas atstāj gaļu vēl uz 10-15 minūtēm atpūsties. 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More