6 gardākās ābolu receptes cepeškrāsnī!

edzive

Daudziem ir stereotips, ka cepeškrāsnī cepti āboli ir diētisks ēdiens. Patiesībā, ja vēlaties ievērot slaido līniju, ābolus ietecams ēst svaigus un dienas pirmajā pusē. Un tomēr cepeškrāsnī gatavoti āboli ir viens no aromātiskākajiem un gardākajiem desertiem. Smarža un garša ir neatkārtojama! Lūk, 6 brīnišķīgas receptes, kā pagatavot Latvijā iemīļoto ābolu.

Āboli ar žāvētām plūmēm un saldo krējumu

запеченные яблоки

Sastāvdaļas

  • 50g žāvētas plūmes
  • 3 ēdamkarotes krējuma
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 5 āboli

Pagatavošana

Žāvētās plūmes noskalo un aplej uz 15 minūtēm ar verdošu ūdeni. Pēc tam plūmes sasmalcina, sajauc ar skābo krējumu un cukuru. Āboliem izgriež serdes un liek uz folija. Tad ābolos pilda plūmju pildījumu un cep pusstundu 180 grādos.

Karamelizēti āboli

запекаем яблоки

Sastāvdaļas

  • 7 āboli
  • 1 ēdamkarote citronu sulas
  • 2 tējkarotes kanēļa
  • pustējkarote sāls
  • 3 ēdamkarotes miltu
  • 300g brūnā cukura
  • 120g sviesta
  • 100g baltā cukura

Pagatavošana

Ābolus nomizo un attīra no serdes, tad sagriež vai nu šķēlēs vai kubikos. Ābolus aplej ar citronu sulu, pievieno 1 karoti kanēli, sāli, 2 karotes miltu un 220g brūno cukuru. Sviestu sagriež kubikos un samaisa ar atlikušajiem miltiem, balto cukuru, brūnā cukura paliekām un kanēli. Tad visu lēnām iemaisiet ābolos. Cepiet cepeškrāsnī 40 – 45 minūtes, kas iepriekš uzkarsēta līdz 180 grādiem. Karamelei jābūt blīvai, toties āboliem mīkstiem. Pirms pasniegšanas nedaudz jāatdzesē. Visgardāk karamelizēti āboli ir kopā ar saldējumu.

Āboli ar auzu pārslām un riekstiem

яблоки, запеченные с овсянкой

Sastāvdaļas

  • 4 āboli
  • 120g sviesta
  • 4 ēdamkarotes auzu pārslu
  • 4 ēdamkarotes brūnā cukura
  • 3 ēdamkarotes valriekstu
  • 1 tējkarote kanēļa
  • 0,25 tējkarote malta muskatrieksta
  • šķipsna sāls

Pagatavošana

Āboliem nogrieziet augšu, izņemiet serdi. Izkausētu sviestu samaisa ar auzu pārslām, cukuru, sasmalcinātiem valriekstiem, kanēli, muskatriekstiem un šķipsnu sāls. Pildījumu liek ābolos. Pirms likšanas cepeškrāsnī katru ābolu satin folija mundierī un liek cepeškrāsnī uz pusstundu 190 grādos. Tad noņem foliju un cep vēl 20 minūtes.

Āboli ar biezpienu un bezē

яблоки, запеченные с меренгой

Sastāvdaļas

  • 4 āboli
  • pusbanāns
  • 100g biezpiena
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 1 olas baltums

Pagatavošana

Āboliem nogriež virsas, izņem serdes un liek uz cepamās plātes. Sablenderē biezpienu kopā ar banānu un masu pilda ābolos. Tad pildījumu apkaisa ar 1 ēdamkaroti cukuru. Liek cepeškrāsnī uz 180 grādiem desmit minūtes. Uzputo bezē – olas baltumam pievienu ēdamkaroti cukura un visu saputo. Tad cepurīti liek uz pildījuma un cep cepeškrāsnī 120 grādos 15 – 20 minūtes.

Āboli ar žāvētām aprikozēm

яблоки запекаем с курагой

Sastāvdaļas

  • 100g brūnā cukura
  • 50g baltā cukura
  • 80ml ūdens
  • 4 āboli
  • 100g žāvētas aprikozes
  • pustējkarote kanēļa
  • pustējkarote malta ingvera
  • 1 ēdamkarote sviesta

Pagatavošana

Balto cukuru iemaisa ūdenī un ielej cepamajā plātē. Āboliem nogriež virsas, izņem serdi. Brūno cukuru, kanēli un ingveru samaisa ar sasmalcinātām aprikozēm. Masu pilda ābolos un liek uz plātes. Uz katra ābola uzliek gabaliņu sviesta un liek cepeškrāsnī uz 180 grādiem 40 – 59 minūtes.

Āboli riekstu panējumā ar rozīnēm

яблоки с изюмом

Sastāvdaļas

  • 50g rozīnes
  • 50ml ruma
  • 4 āboli
  • 1 citrons
  • 30g mandeles
  • 30g valriekstu
  • 30g lazdu rieksti
  • 60g brūnā cukura
  • 1 tējkarote kanēļa
  • 60g sviesta
  • 4 kanēļa standziņas

Pagatavošana

Rozīnes iemērc rumā. Ābolus notīra, izņem serdi un uz āboliem izspiež citrona sulu. Visus riekstus sasmalcina un pievieno cukuru un kanēli. Ābolus izviļā izkausētā sviestā un pēc tam riekstos. Cepamo plāti ieeļļo un liek uz tās ābolus. Tad samaisa rozīnes ar cukuru un atlikušo sviestu. Masu pilda ābolos un beigās ābolā liek kanēļa standziņu. Ābolus cep pusstundu 180 grādos.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More