Kāpēc pankūkas ar majonēzi nekad nesaplīst, pat tad, ja cepu tās uz sausas pannas

edzive

Līdz Masļeņicai ir palikušas mazāk kā divas nedēļas, kas palidos garām kā acumirklis. Tāpēc ir pienācis laiks uzlabot pārbaudītu panlūku receptes un uzzināt ko jaunu. Ņemot šo vērā, ieteiksim lasītājiem pagatavot mīkstas pankūkas ar majonēzi.

мягкие блины

Ledusskapī tās neizžūs un paliks gaisīgas ilgu laiku.

Maigās pankūkas

Uz majonēzes un ūdens bāzes

мягкие блины

Sastāvdaļas:

  • 0,5l silta ūdens
  • 9 ēdamkarotes miltu
  • 2 ēdamkarotes majonēzes
  • 2 olas
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 15g vaniļas cukura
  • 2 ēdamkarotes augu eļļas
  • šķipsna sāls
мягкие блины

Pagatavošana

Majonēzi, olas, cukuru, sāli un vaniļas cukuru sakuļ bļodā. Pievieno siltu ūdeni un izsijātus mitlus. Visu labi samaisa tā, lai mīklā nebūtu kunkuļu un mīklai pēc tam ļauj 20 minūtes atpūsties.

Pannu tikai vienu reizi ieļļo ar augu eļļu un pannu liek uz vidējas uguns. Vienmērīgi uzlej nelielu mīklas daudzumu uz pannas.

мягкие блины

Cepiet pankūkas karstā pannā 1-2 minūtes no katras puses. Pārliecinietes, ka pankūka nepiedeg. Pankūkas pasniedz siltas ar ievārījumu, medu vai krējumu. Labu apetīti!

Pankūkas uz majonēzes un piena bāzes

мягкие блины

Sastāvdaļas:

  • 500ml piena
  • 1,5 glāzes miltu
  • 1 ola
  • 2 ēdamkarotes majonēzes
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 0,5 tējkarote sodas
  • 2 ēdamkarotes augu eļļas
  • 0,5 tējkarote sāls

Pagatavošana

Bļodā iesit olu un pielej nedaudz piena. Pievieno cukuru, sāli, majonēzi. Visu samaisa. Tad iesijā miltus, pielej eļļu. Visu samaisa tā, lai veidojas krējuma konsistence. Tad pankūkas cep uz pannas. Labu apetīti!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More