Maskarpone 10 minūtēs. Pagatavojams no divām sastāvdaļām pat ātrāk, nekā mēs aizietu līdz veikalam

edzive

Klasiskā itāliešu maskarpones cena aug nemitīgi, bet pats siers tiek uzskatīts par visai grūti pagatavojamu. Taču tas nepavisam nav tā: izvārīt īstu maskarpone ir iespējams pašiem savā virtuvē nieka 10 minūtēs, turklāt būs vajadzīgas tikai divas ne pārāk dārgas sastāvdaļas.

Tātad, mums būs nepieciešams tikai 500 ml svaiga, trekna saldā krējuma un 8 ml citronu sulas. Nekādas citas piedevas vairs nebūs vajadzīgas. No šāda daudzuma sastāvdaļu mēs iegūsim 300 g īsta maskarpones siera.

Ķeramies pie procesa, par kuru vienkāršāka nemēdz būt. Saldo krējumu ielejam katliņā. Liekam to uz plīts un, pastāvīgi maisot, gandrīz uzvārām. Tas aizņems 5 līdz 7 minūtes. Saldā krējuma temperatūrai ir jāsasniedz 85 grādus, un šeit lieti noderēs virtuves termometrs. Kad krējums ir jau gandrīz uzvārījies, pievienojam 8 ml citronu sulas.

Turpinām maisot vārīt apmēram 4-5 minūtes. Tad nogriežam uguni un ļaujam produktam pilnībā atdzist. Caur marli, kas ieklāta caurdurī, pārlejam to formā.

Pārklājam ar plēvi, un tagad atliek vien sagaidīt, kamēr siers pilnībā sastings ledusskapī.

Maskarpone ir slavens ar savu maigo un tajā pat laikā neitrālo garšu. Šī ir jau gatava sastāvdaļa dažādiem desertiem, kā arī vienkārši gards smērsiers uz maizes.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More