Ļoti garda šampinjonu uzkoda svētku galdam

edzive

Šī varētu būt viena no gardākajām sēņu uzkodām, ko jūs jebkad būsiet ēduši! Neticams ceptu sēņu, žāvētu plūmju, riekstu, burkānu un sīpolu apvienojums. Šis jums ir jāpagatavo noteikti!

Kārtainie salāti un uzkodas vienmēr ir pieprasītas gan svētku galdā, gan arī ikdienas dzīvē. Šodien mēs dalāmies ar oriģinālas uzkodas recepti. Lai ēdiens izskatītos svinīgi, to vislabāk būtu gatavot speciālā salātu formā. Rieksti un žāvētās plūmes piešķirs ēdienam nedaudz pikantu garšu, bet sēnes un apceptie dārzeņi to padarīs sātīgu. Pamēģiniet arī jūs pagatavot šādu uzkodu un dalieties ar iespaidiem!

Šampinjonu uzkoda ar žāvētām plūmēm un riekstiem

Sastāvdaļas:

  • Svaigi šampinjoni – 400 g
  • Svaigi burkāni – 3 gab.
  • Sīpoli – 3 gab.
  • Žāvētas plūmes – 150 g
  • Valriekstu kodoli – 30 g
  • Pētersīļu zaļumi
  • Majonēze
  • Augu eļļa
  • Sāls

Sagatavošanās –  10 min.

Pagatavošana – 30 min.

Porciju skaits – 4-6

Pagatavošana:

  • Sagatavojam visas nepieciešamās sastāvdaļas. Šampinjonus ātri nomazgājam, lai tie nepiesūktos ar ūdeni, apžāvējam un sagriežam plānās šķēlītēs.
  • Pannā uzkarsējam eļļu, ieliekam tajā sagatavotās sēnes un apcepam, līdz tās kļūst viegli brūnganas. Cepšanas beigās, pieberam sāli, samaisām un ļaujam atdzist.
  • Sīpolus nomizojam un sasmalcinām. Burkānus nomazgājam, notīrām un sarīvējam uz rupjās rīves.
  • Sīpolus un burkānus liekam citā pannā un eļļā apcepam, līdz dārzeņi mīksti. Masu atdzesējam.
  • Valriekstu kodolus nedaudz pažāvējam cepeškrāsnī vai mikroviļņu krāsnī un sasmalcinām.
  • Žāvētās plūmes aplejam ar karstu ūdeni un atstājam uzbriest uz 30 minūtēm, pēc tam tās nosusinām, izņemam kauliņus, bet mīkstumu sagriežam salmiņos un atdzesējam.
  • Bļodā savienojam apceptos dārzeņus, žāvētās plūmes un riekstus, pieberam sāli. Visu samaisām.
  • Salātus liekam kārtās. Ideālā variantā – speciālā formēšanas riņķī. Ja tāda nav, tad uzmanīgi kārtojam slāņus salātu bļodā.
  • Vispirms liekam sēņu kārtu un viegli to piepresējam.
  • Pa virsu sēnēm klājam majonēzi.
  • Tad pa virsu liekam sīpolu, burkānu, plūmju un riekstu maisījumu. Pārklājam ar majonēzi.
  • Atkārtojot slāņus un uzklājot katram majonēzi, piepildām formu līdz augšai.
  • Virsējo kārtu nobeidzam ar majonēzi un zaļumiem.
  • Uzmanīgi un, nedaudz grozot un ceļot uz augšu, noņemam formējošo riņķi. Sevišķi gardā šampinjonu uzkoda ar žāvētām plūmēm un riekstiem gatava!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More