Garšo deserti, bet centies iespēju robežās nelietot miltus? Lieliski, šajā receptē ne miltu, ne mannas nav nemaz. Pie tam jogurta pīrāgs sanāk garšīgs, vienkārši pagatavojams un gaisīgs. Iemesls tam ir olu baltuma un dzeltenuma kulšana atsevišķi.
Sastāvdaļas:
- Olas – 4gb
- Grieķu jogurts – 400g
- Cukurs – 100g
- Ciete – 50g
- Citronu miziņa – no viena citrona
- Cepamais pulveris – 1 tējk.
- Pūdercukurs
Cepšanas forma 20cm
Pagatavošana:
Atdala olu baltumus no dzeltenumiem.
Samaisa ar slotiņu olu dzeltenumus un cukuru.
Pievieno jogurtu, cieti un citrona miziņu. Samaisa līdz viendabīga masa. Ar mikseri sakuļ olu baltumus līdz veidojas stingras putas.
Lasi arī: Ābolu trubiņas – īsts briljants saldumu pasaulē
Lai paātrinātu procesu, palielinātu apjomu un stabilizētu putu masu, var pievienot citronu sulu.
Tiklīdz baltums sāk putoties, pievieno dažas piles citronu sulu vai citronskābi naža galu.
Putas pievieno jogurta un olu masai.
Uzmanīgi samaisa mīklu ar putojamo slotiņu. Izklāj cepamo formu ar cepamo papīru, lej mīklu. Cep cepeškrāsnī 170 grādos 45 minūtes. Dekorē ar pūdercukuru. Labu apetīti!