Viegla un ātra zupa. Turklāt tas ir lielisks veids, kā zupā pagatavot baklažānus!
Sastāvdaļas
- 1,5 l buljona
- 2 baklažāni
- 3 – 4 tomāti
- 1 sīpols
- 3 – 4 kartupeļi
- 2 – 3 ēd.k. krējuma
- 2 – 4 ķiploku daiviņas
- zaļumi
- sāls
Pagatavošana
Buljonu uzvāra iepriekš un šai zupai nebūs svarīgi vai tā ir cūkgaļa, vai vistas gaļa. Uzvāra buljonu un pievieno kartupeļus.
Buljonam pēc garšas pievieno sāli un vāra, līdz kartupeļi ir gatavi. Uz pannas nelielā eļļas daudzumā apcep sīpolus, līdz tie ir mīksti. Tad baklažānus sagriež kubiņos un pievieno sīpoliem.
Ja jums patīk pikantas zupas, tad var pievienot ripiņās sagrieztu čili piparu. Apcep līdz pusei baklāžanus. Tad baklažāniem pievieno sāli un skābo krējumu. Sajauc visu un pasautē pāris minūtes.
Kad kartupeļi jau ir pilnībā gatavo, zupai pievieno pannas saturu un pavāra vēl divas, trīs minūtes.
Pašās beigās pievieno sakapātus zaļumus un ķiploku.
Labu apetīti!