Šie ir leģendāri padomju laika salāti. Jūs tos varētu atcerēties arī pēc citiem nosaukumiem, un arī produktu sastāvs šajās receptēs var atšķirties: no pavisam askētiskiem variantiem, kur ir tikai kausētais siers, olas un majonēze, līdz paplašinātiem – ar pievienotiem burkāniem un valriekstiem, kā mūsu šodienas variantā. Ja vēlaties, pikantākai garšai varat pievienot arī ķiploku.
Sastāvdaļas:
- burkāns – 1 gab.
- kausētais sieriņš – 1 iepak.
- olas – 1 gab.
- valrieksti – sauja
- sāls, pipari, majonēze – pēc garšas
Pagatavošana:
Vispirms cieti novārām olas, burkānus notīrām, nomazgājam un sarīvējam uz smalkās rīves.
Pie burkānu skaidiņām pievienojam tikpat smalki sarīvētu kausēto sieru.

Vārīto olu atdzesējam, nolobām un sarīvējam uz smalkās rīves. Pievienojam pārējām sastāvdaļām. Pieliekam majonēzi.
Salātus kārtīgi samaisām. Varam piebērt sāli un piparus pēc savas gaumes. Taču jāatceras, ka siers un majonēze arī satur sāli.

Valriekstus apžāvējam uz pannas, pēc tam ar nazi sasmalcinām, taču ne pārāk smalki. Salātu liekam uz lielā šķīvja un izrotājam ar riekstiem – gatavs!
Pasniegt var uzreiz pēc pagatavošanas.
Labu apetīti!