Salāti ‘’Kaija’’ – nepelnīti aizmirsti padomju laiku salāti. Ļoti garšīgi, lai arī visai vienkārši

edzive

Interesanti, vai kāds vēl atceras šos salātus. Sastāvs ir elementārs, un pat bez gaļas/zivīm šis ēdiens ir ļoti gards un sātīgs. Ja olas ir izvārītas jau iepriekš, tad šos salātus var pagatavot pāris minūtēs. Tos var gatavot gan ar majonēzi, gan ar krējumu. Dažiem garšo, ja tiek pievienoti svaigi vai marinēti gurķi, taču var iztikt arī bez tiem. Bet, ja nepatīk sīplu rūgtā piegarša, tad tos vispirms var apliet ar verdošu ūdeni.

Sastāvdaļas:

  • zaļie zirnīši – 1 burciņa
  • vārītas olas – 4 gab.
  • cietais siers – 150 – 200 g
  • sīpoli – 2 gab.
  • majonēze

Pagatavošana:

  1. Cieti novārītas olas nolobām un sagriežam kubiņos. Arī sīpolus sagriežam sīkos kubiņos, sieru sarīvējam uz smalkās vai rupjās rīves.
  2. Savienojam visas sastāvdaļas, pievienojam zirnīšus. Nedaudz siera var atstāt gatavo salātu dekorēšanai.
  3. Salātus samaisām un pieliekam majonēzi. Neaizmirstam sāli.
  4. Salāti ‘’Kaija’’ ir gatavi! Tos uzreiz var celt galdā. Bet var arī sadalīt porcijās ar speciālu servēšanas riņķu palīdzību.
  5. Pa virsu dekorēšanai var uzkaisīt sieru un zaļumus.

Labu apetīti!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More