Ļoti vienkārši, sātīgi un garšīgi salāti.
Sastāvdaļas
- Vistu kājas (stilbi ) – 2gb
- Zaļie zirnīši konservēti – 1 bundža
- Olas – 4gb
- Cietais siers – 70g
- Majonēze – 2 ēd. kar.
- Ķiploki – 1 daiviņa
- Pipari
- Sāls
- Burkāns – 1gb
- Sīpols – 0,5gb
Lasi arī: Sēņu žuljēns – lielska karstā uzkoda
Pagatavošana
Katliņā pie vistas liek burkānu un pusi sīpola, vāra iesālītā ūdenī ap 30-35 minūtes. Izvāra olas. Izvārītos vistu stilbus liek uz šķīvja un ļauj atdzist. Atdala gaļu no kaula un sagriež mazos gabaliņos. Olas nomizo un atdala dzeltenumus no baltuma. Baltumus sarīvē uz rupjas rīves. Arī sieru sarīvē uz rupjas rīves. Dzeltenumus saspaida ar dakšiņu un pievieno majonēzi, caur ķiploku spiedi izspiestu ķiploku, piparu un sāli pēc garšas. Samaisa. Bļodā savieno vistu, olu baltumus, sieru un zaļos zirnīšus. Pievieno olu dzeltenumu masu. Visu samaisa. Salāti gatavi! Labu apetīti!