Brīnišķīgs ēģiptiešu pīrāgs. Kūst mutē!

edzive

Recepte šim ēģiptiešu gardumam ir iegūta ceļojuma laika un ar to padalījās vietējie restorāna pavāri. Nevar saprast kā pareizi to saukt – pīrāgs, kūka, sacepums, bet garša tam ir neaizmirstama un pagatavot to ir ļoti vienkārši. 

Sastāvdaļas

  • Sausais raugs – 0.5 tējk. 
  • Milti – 3 glāzes
  • Sviests – 200g
  • Piens – 3 glāzes
  • Olas – 2gb
  • Sāls
  • Ciete – 3 ēd. kar. 
  • Pūdercukurs, vaniļas cukurs – pēc garšas

Lasi arī: Ļoti gardi un vienkārši vistas salāti

Pagatavošana

Dziļā bļodā lej vienu glāzi silta (!!!) piena, pievieno sauso raugu, vienu olu, sāli un miltus. Visu kārtīgi samaisa un veido mīkstu mīklu, kuru jāsadala divās vienādās daļās. Abas daļas ir plāni jāizrullē. Arī sviestu dala divās daļās un izsmērē katru izrullēto mīklas daļu. Katru mīklas daļu sarullē ruletītē un satin gliemezītī. Ietin pārtikas plēvē un liek uz trīs stundām ledusskapī. Gatavo krēmu; cukuru un cieti samaisa, pievieno vienu olu. Kārtīgi sakuļ. Jāsanāk ir baltai, biezai masai. Turpat pievieno divas glāzes silta piena. Liek uz uguns un maisot silda līdz vārīšanās temperatūrai. Masai ir jākļūst biezai. Liek lai krēms atdziest. 

Mīkla ir atdzisusi, abas daļas izņem no plēves un izrullē ap 3mm biezumā. Cepampannu noklāj ar cepampapīru un liek vienu izrullēto plāksni. Liek krēmu. Virsū liek otru mīklas plāksni un malas paliek zem pirmās plāksnes. Dažās vietās ar dakšiņu sadur caurumiņus. Liek cepeškrāsnī 180 grādos uz 30 minūtēm. Pīrāgam jākļūst zeltaini brūnam. Nokaisa ar pūdercukuru. Pīrāgs gatavs pasniegšanai. Pīrāgu var pasniegt gan karstu gan aukstu. Labu apetīti! 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More