4.1K
Ir ļoti daudz variantu kā pagatavot biešu salātus, bet šis variants ir aromātisks, pikants un viegls. Šeit jūtama kaukāziešu nots uz hmeli – suneli garšvielas rēķina.
Sastāvdaļas
- Bietes – 2gb
- Valrieksti – sauja
- Granātābolu sēkliņas – sauja
- Ķiploks – 2 daiviņas
- Krējums – 2 ēd. kar.
- Sāls
- Hmeli – suneli garšviela – 1/4 tējk.
Lasi arī: Šokolādes deserts bez cepšanas – ļoti vienkārši un garšīgi
Pagatavošana
Bieti novāra, notīra un sarīvē uz rupjas rīves. Pievieno krējumu, sāli un samaisa.
Valriekstus apcep uz sausas pannas, sasmalcina un pievieno bietēm, samaisa.
Ķiploku izspiež caur ķiploku spiedi, pieber hmeli – suneli, samaisa.
Pieber granātābolu sēkliņas un samaisa. Dekorē ar granātābolu sēkliņām un valriekstiem. Var pievienot zaļumus. Labu apetīti!