5 vasarīgi salāti no jaunajiem kāpostiem

edzive

Mēs mīlam veselīgus ēdienus, kurus var pagatavot 10–15 minūšu laikā. Šīs ātrās salātu receptes būs perfekti piemērotas aizņemtiem cilvēkiem. Atgriezies no darba viens, divi un viss gatavs! Un jauno kāpostu sezona drīz sāksies. Turklāt kāposti ir brīnišķīgs dārzenis, kas ne tikai attīra organismu, bet palīdz tam arī tievēt. Apēd kaut vai visu kāpostgalvu, bet nepieņemsies svarā, jo kalorijas tajā ir smieklīgi maz. Galu galā, šķiedrvielas un vitamīni, kas tik bāgātīgi it šajā dārzenī apgādas gan tavu ķermeni, gan nodrošinās ātru svara zudumu un stabilu rezultātu!

Vienkāršie kāpostu salāti

салат с молодой капустой и восточной заправкой
Sastāvdaļas
  • 200g kāposta
  • 1 burkāns
  • 1 gurķis
  • 2 – 3 seleriju kāti
  • 2 ķiploku daivas
  • 2 ēkamkarotes saulespuķu eļļas
  • 1 ēdamkarote citronu sulas
  • 2 tējkarotes sojas mērces
Pagatavošana

Smalki sagriež kāpostu, gurķi un burkānu sagriež salmiņos, bet selerijas mazās šķēlītēs. Atsevišķā traukā sajauc sojas mērci, eļļu un citrona sulu. Pēc tam pievieno ķiplokus un melnos piparus. Sāls nav nepieciešams, jo sojas mērce ir pietiekoši sāļa. Tad mērci lej salātos, kārtīgi samaisa un pasniedz!

Jauno kāpostu salāti ar tunci

салат из молодой капусты с тунцом
Sastāvdaļas
  • 200g konservēta tunča
  • 400g jaunā kāposta
  • Mazliet sīpolloku
  • 3 ēdamkarotes bezpiedevu jogurta
  • sāls pēc garšas
  • melnie pipari pēc garšas

Kāpostus smalki sagriež dziļā bļodā un nedaudz izmīca. Pievieno sakapātus lociņus un tunci. Tad salātus samaisa ar jogurtu un pievieno sāli un piparus.

Jauno kāpostu salāti ar apelsīniem

салат из молодой капусты с апельсинами
Sastāvdaļas
  • 500 g kāpostu
  • 2 apelsīni
  • 1 tējkarote sāls
  • 1 tējkarote cukura
  • 2 tējkarotes balzamiko etiķa
  • zaļumi pēc garšas
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
Pagatavošana

Kāpostus smalki sakapā un liek dziļā bļodā. Sakapā zaļumus un pievieno kāpostiem. Pievieno sāli, piparus, cukuru un visu samaisa. Apelsīnus attīra no mizām un plēves, sagriež nenlielos gabalos un pievieno kāpostiem. Tad salātiem pievieno balzāmetiķi un eļļu un visu samaisa.

Jauno kāpostu salāti ar Mocarellu

салат из молодой капусты с моцареллой
Sastāvdaļas
  • 300g kāposta
  • 1 sarkanais sīpols
  • 1 gurķis
  • 8 čeri tomātiņi
  • 10 olīvas
  • 150g mocarellas
  • pustējkarote sāls
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 ēdamkarote medus
  • 1 tējkarote citronu sulas
  • melnie pipari pēc garšas
  • zaļumi pēc garšas
Pagatavošana

Kāpostu smalki sakapā, liek dziļā bļodā, iesāla, tad pievieno smalki sagrieztu sarkano sīpolu, sakapātus zaļumus, olīvas un sagrieztu gurķi. Turpat pievieno uz pusēm sagrieztus čeri tomātiņus un pēc jūsu patikas sagrieztu Mocarellas sieru. Atsevišķā traukā sagatavojiet medu, eļļu, citronu sulu un melnos piparus. Ar mērci aplej salātus un viegli samaisa.

Jauno kāpostu salāti ar gurķiem un sinepju mērci

салат из молодой капусты с огурцами
Sastāvdaļas
  • 300 g kāpostu
  • 4 ēdamkarotes konservēto zirnīšu
  • 10 zaļās olīvas
  • 4 valrieksti
  • mazliet cukura pēc garšas
  • sāls pēc garšas
  • zaļumi pēc garšas
  • 3 ēdamkarotes citronu sulas
  • 3 ēdakmarotes saulespuķu sēklas
  • 1 tējkarote sinepju graudiņu
Pagatavošana

Kāpostu smalki sakapā, liek dziļā bļodā, pievieno cukuru un sāli, viegli izmīca. Pievieno konservētos zirnīšus un mazākos gabaliņos sagrieztas olīvas. Valriekstus sasmalcina saspiežot ar nazi un pievieno salātiem, tāpat sakapā visus zaļumus un pievieno kāpostiem. Pēc tam atsevišķā traukā samaisiet cotronu sulu, sinepju sēkliņas (ja nav sēkliņu var arī parastās sinepes), pārlej salātus ar mērci un samaisa.

You may also like

Atstāj komentāru

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More