Nosaukums ”Putna piens” sevi pilnībā attaisno, jo vidiņā kotletei ir sulīgs, sviestains, siera-olu pildījums. Bez tam kotletītēm ir neparasta trijstūra forma un mīklas ”mētelītis” , kas palīdz gaļai palikt sulīgai.
Sastāvdaļas (12 – 13 gab)
- Vistas fileja – 600g
- Rīvmaize – 90g
- Piens – 90ml
- Ola – 1gb
- Sīpols – 1gb
- Sāls
- Pipari
Mīklai
- Olas – 2gb
- Cepamais pulveris – 3g
- Milti – 85g
- Majonēze – 90g
Pildījumam
- Pētersīļu un diļļu maisījums – 35g
- Sviests – 100g
- Siers – 80g
- Olas vārītas – 3gb
- Ķiploki – 2-3 daiviņas
Lasi arī: Franču ”Neredzamais” pīrāgs
Pagatavošana
Rīvmaizi aplej ar pienu. Sīpolu kopā ar fileju samaļ. Maltai gaļai pievieno olu, uzbriedušu rīvmaizi, sāli, piparus. Samaisa, dažas reizes ar spēku iemest visu gaļas pikuci bļodā un ļaut atpūsties. Pa to laiku bļodā ierīvē sieru un olas. Turpat pielikt sviestu un sasmalcinātus zaļumus. Izspiež caur ķiploku spiedi ķiploku un pievieno sieram un olām, pieber sāli un piparus. Ar silikona lāpstiņu visu samaisa viendabīgā masā.
Mīklai izsijā miltus, pievieno cepamo pulveri un nedaudz sāli. Vienā traukā savieno miltus, olas, majonēzi. Samaisa. Ņem lielu karoti ar malto gaļu, ar mitrām rokām saplacina un vidū liek nepilnu karoti ar pildījumu. Aiztaisa ciet un veido kā garenu pīrādziņu. Liek uz mitras virsmas un ar naža palīdzību veido trīsstūrveida kotleti. Šādi sagatavo visas kotletes, liekot uz ar miltiem apkaisīta dēlīša. Iepriekš uzkarsē eļļu. Apklāj kotletīti ar mīklu un liek uzreiz uz pannas cepties. Uz vidējas uguns cep no visām pusēm brūnu (ap 3 min. ). Kad izcepušās liek uz papīra dvieļa lai notek liekā eļļa un tad liek uz šķīvja. Gatavs pasniegšanai. Labu apetīti!