6.4K
Cik ilgi jācep kabači, lai tie būtu aromātiski, mīksti un supergardi? Tagad es zinu atbildi uz šo jautājumu! Esmu pārliecināta, ka šis kabaču pagatavošanas veids kļūs par tavu iecienītāko.
Šodien mēs jums pastāstīsim, cik ilgi un kā kabačus gatavo cepeškrāsnī, lai tie sanāktu garšīgāki pat par gaļu. Pats svarīgākais – nenoturēt dārzeņus cepeškrāsnī par ilgu!
Sastāvdaļas:
- 2 kabači
- 4 olas
- 0,5 tējk. sāls
- 2 ēd.kar. krējuma
- 1 ēd.kar. kukurūzas cietes
- 100 g siera
- 100 g miltu
- 2 tomāti
- baziliks, paprika, melnie pipari pēc garšas
- 1 ķiploka daiviņa
- 2 bambusa irbulīši
Pagatavošana:
- Kabačus nomazgājam, bet nemizojam. Novelkam dakšiņu gareniski pa mizu un nogriežam dārzenim astītes. Pārgriežam kabaci gareniski uz pusēm un pēc tam vēlreiz uz pusēm.
- Noliekam kabacim gar abām malām bambusa irbulīšus, pēc tam ar nazi veicam iegriezumus, nepārgriežot gabaliņu līdz galam. Irbulīši šajā gadījumā pilda fiksatoru funkciju, lai nejauši nepārgrieztu kabaci pavisam. Uzberam kabačiem sāli un piparus no visām pusēm.
- Atsevišķā traukā sajaucam olas ar kukurūzas cieti un krējumu. Pievienojam garšvielas (papriku, melnos piparus, sāli). Samaisām viendabīgā masā. Iegūto maisījumu ielejam bļodā.
- Ieklājam cepešpannā pergamentu un noziežam to ar augu eļļu. Šķīvī ieberam miltus. Iemērcam kabačus vispirms miltos, bet pēc tam olu maisījumā. Saliekam kabaču gabaliņus uz plāts ar iegriezumiem uz augšu. Liekam cepeškrāsnī uz cepam 180 grādu temperatūrā 25 minūtes.
- Sieru izvēlamies tādu, kas labi kūst. Gan sieru, gan tomātus sagriežam plānās šķēlītēs. Saliekam tos pārmaiņus kabaču iegriezumu vietās.
- Sajaucam olu ar sāli, melnajiem pipariem un sauso baziliku. Pievienojam sasmalcinātu ķiploka daiviņu. Samaisām visu viendabīgā masā. Noziežam kabačus ar iegūto olu maisījumu un liekam cepešpannu atpakaļ cepeškrāsnī vēl uz 5-10 minūtēm.
- Gatavus kabačus pārkaisām ar zaļumiem un ceļam galdā. Labu apetīti!
Vīrs saka, ka gaļu viņam vairs nevajagot, un lai biežāk gatavojot kabačus cepeškrāsnī. Bet es nemaz neiebilstu, jo šis ēdiens rotās ikvienu galdu, pat svētkos!
Lasi arī:
- Interesanta konservācija – kabaču salāti ‘’Bomba’’
- Kabaču ruletītes ar malto gaļu gatavotas cepeškrāsnī
- Kabaču torte – izcila alternatīva pierastajai aknu tortei. 100 reiz garšīgāka…