Ja jums nepatīk kabači, tad noteikti jāpagaršo šis ēdiens un jūs savas domas mainīsiet. Kabaču torte – ideāls vasaras ēdiens. Mazs noslēpums: vislabāk der kabacīši līdz 25 cm gari, jo tie ir mīksti, bez sēklām.
Sastāvdaļas:
- Kabači – 2gb
- Olas – 2gb
- Piens – 50ml
- Krējums – 150g
- milti – 4 ēd. kar.
- Biezpiens – 100g
- Tomāti – 2gb
- Sīpols – 1gb
- Burkāns – 1gb
- Paprika – 1gb
- Cietais siers – 50g
- Eļļa – 2 ēd. kar.
- Sāls
- Zaļumi
Pagatavošana:
Attīra kabačus no mizas, sarīvē uz vidēja rupjuma rīves.
Pievieno olas, pienu, sāli, rīvētu sieru, miltus. Visu samaisa.
Pagatavo kabaču pankūkas parastā veidā. Sagriež sīpolu un papriku kubiņos, burkānu sarīvē.
Viegli apcep sīpolus, pievieno burkānu un papriku. Pasautē kopā vēl 7-8 minūtes.
Atdzesē. Pagatavo krēmu: Sakuļ krējumu ar biezpienu, pievieno sasmalcinātus zaļumus.
Liek pirmo pankūku, sasmērē ar krēmu, uzliek sautētos dārzeņus un uzliek otru pankūku.
Otrā kārta – krēms, sagriezti tomāti un apsedz ar trešo pankūku.
Atkārto pa kārtām tik ilgi, kamēr beidzas pankūkas. Beigās visu torti nosmērē ar krēmu. Gatavs! Labu apetīti!