Moldāvu placindas ar olu un zaļiem sīpoliem

edzive

Placindas ir nelieli plāceņi ar pildījumu no kārtainās, rauga vai parastās mīklas. Tos gatavo rumāņu, ukraiņu un moldāvu saimnieces. Placindas var pildīt ar kartupeļiem, biezpienu, zaļumiem un ar visu ko citu, ko sirds kāro. Šī recepte būs placindām uz kefīra ar olas un loku pildījumu. Mīkstie, sulīgie plāceņi labi garšo kopā ar zupu, karstajiem dzērieniem un pat ar vīnu. Izmēģiniet – būs garšīgi. 

Sastāvdaļas: 

  • Milti – 330g
  • Cukurs – 1 ēd. kar. 
  • Olas – 4gb
  • Kefīrs – 250ml
  • Sīpoli – 1gb
  • Loki – 1 saišķis
  • Eļļa – 3 ēd. kar. 
  • Sviests – 30g 
  • Soda – 1 tējk. 
  • Sāls
  • Pipari
  • Dilles 

Pagatavošana: 

Samaisa sodu un kefīru. Pievieno sāli un cukuru, samaisa. Pamazām pievieno miltus un samaisa mīkstu, lipīgu mīklu. Pildījumam sagriež cieti novārītu olu.

Smalki sagriež sīpolu un apcep eļļas un sviesta maisījumā. Pievieno sasmalcinātus lociņus un cep vēl pāris minūtes. Noņem no uguns. Savieno ar olām, pieliek sāli un piparus. Mīklu sadala sešās daļās. Katru izrullē plānā plāksnē. Vidū liek sīpolu – olu pildījumu un izlīdzina. Saloka divas pretējās malas virzienā uz centru un tāpat izdara ar atlikušajām divām malām, tā lai veidotos aploksnīte ar asiem stūriem. Nedaudz ar pirkstiem pavelk stūrus un uzloka uz centru.

Veidosies sešstūru placinda. Pannā uzkarsē eļļu un liek sagatavotās placindas ar vīlēm uz leju, nedaudz piespiež ar roku pie pannas. Cep no abām pusēm zeltaini brūnas zem vāka uz nelielas uguns. Gatavas liek uz papīra dvieļa lai absorbē lieko eļļu. Pasniedz tos saliktus kaudzē ar krējumu vai pikantu krējuma mērci. 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More